D. Trumpas: JAV neskelbs sankcijų „Nord Stream 2“ projekto dalyviams

  • Teksto dydis:

JAV nemato galimybių skelbti sankcijas Baltijos jūrą kertančio Rusijos eksporto dujotiekio „Nord Stream“ plėtros projekte dalyvaujančioms įmonėms, pareiškė Jugtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

„Mes neįžvelgiame tokios galimybės“, - pareiškė jis, atsakydamas į žurnalisto klausimą, ar JAV skelbs sankcijas „Nord Stream 2“ projekto dalyviams.

Pasak JAV žiniasklaidos pranešimų, tokį pareiškimą D. Trumpas padarė prieš dvišalį susitikimą su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) Baltuosiuose rūmuose.

Vienintelis „Nord Stream 2“ projekto vystymo bendrovės akcininkas yra „Gazprom“, o jo partneriai - Vokietijos „Wintershall“ bei „Uniper“, Austrijos OMV, Prancūzijos „Engie“, Didžiosios Britanijos ir Nyderlandų „Dutch Shell“ - yra jo finansavimo dalininkai ir būsimos naudos gavėjai.

JAV Valstybės departamentas pavasarį buvo perspėjęs, kad gali būti pritaikytos sankcijos „Nord Stream 2“ projekto įgyvendinime dalyvaujančioms įmonėms pagal įstatymą „Dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas“.

„Nord Stream 2“ projektas sulaukė ir kai kurių Europos valstybių, įskaitant Lietuvą ir Lenkiją, pasipriešinimo. Šios šalys laiko projektą ne komerciniu, o politiniu, siekiant pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą.

Rusija tikisi Baltijos jūrą kertančio dujotiekio realų metinį pralaidumą padvigubinti iki 2019-ųjų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Tvarte tyla, net apmokami ELFAI surindo į gardą :) Tiesa, jau ruošiamas Nord Stream 3 projektas, taip kad LT gali atsisakyti ivano vamzdžio visiškai ir likti Europos izoliuota išviete su dvigubai brangesnėmis dujomis iš surūdijusios bačkos:) p.s. dar laukia elektros stygius, nes rusams atsijungus liks kelios elektrinės ir amžinai sugedusi jungtis su Švedija :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių