D. Trumpas nedalyvaus buvusios JAV pirmosios ponios laidotuvėse

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) neprisidės prie savo žmonos Melanios (Melanijos), šeštadienį dalyvausiančios Hjustone vyksiančioje buvusios šalies pirmosios ponios Barbaros Bush (Barbaros Buš) laidotuvių ceremonijoje.

Antradienį mirusi Barbara Bush buvo respublikonų politinės dinastijos, su kuria D. Trumpas dažnai nesutardavo per 2016 metų prezidento rinkimų kampaniją, matriarchė.

Baltieji rūmai nurodė, kad D. Trumpas nedalyvaus ceremonijoje, „kad būtų išvengta nesklandumų dėl sustiprintų apsaugos priemonių ir iš pagarbos Bushų šeimai bei (Barbaros) draugams, dalyvausiantiems pamaldose“.

Planuojama, kad ateinantį savaitgalį prezidentas praleis savo privačiame kurorte Floridoje.

D. Trumpas pareiškė užuojautą Bushų šeimai ir sakė, kad Barbara Bush, eksprezidento George'o H. W. Busho (Džordžo H. W. Bušo) žmona, buvo „milžinė Amerikos gyvenime“.

2016 metais kandidatuodamas kaip politikos autsaideris D. Trumpas dažnai peikdavo buvusio prezidento George'o W. Busho (Džordžo V. Bušo), Barbaros Bush sūnaus, sprendimus dėl Irako karo ir pašiepdavo tuometį savo varžovą – buvusį Floridos gubernatorių Jebą Bushą (Džebą Bušą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių