D. Trumpas žada išsiųsti sirų pabėgėlius namo

  • Teksto dydis:

Trumpas sako išsiųsiąs sirų pabėgėlius namo

Vašingtonas, spalio 1 d. (AFP-BNS). JAV respublikonų partijos pretendentas į prezidentus Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sako, kad išsiųstų tūkstančius sirų pabėgėlių atgal į jų šalį, jeigu laimėtų 2016 metų rinkimus.

Pasak D.Trumpo, tarp sirų, kurie atvyksta į Jungtines Valstijas, gali būti „Islamo valstybės“ grupuotės, dar vadinamos ISIS arba ISIL, narių. Sirai turėtų „kovoti už savo šalį“, o ne ją palikti, sakė jis.

Šis jo pasisakymas labai skiriasi nuo pozicijos daugelio Europos šalių, kurios užjausdamos nuo žiauraus pilietinio karo bėgančius sirus siūlo jiems savo pagalbą ir prieglobstį, nepaisant Europoje kilusios didžiausios migrantų krizės nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

D.Trumpo pasisakymas per CNN televiziją trečiadienį nuskambėjo praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusijos karo lėktuvai pradėjo rengti antskrydžius Sirijoje. Tai pirmas Rusijos karinių pajėgų oficialus dalyvavimas operacijoje užsienyje nuo 1979 metų, kai Sovietų Sąjunga okupavo Afganistaną.

„Pažiūrėkite, jeigu Rusija nori ten veržtis, būtų gražu, tiesą sakant, jeigu mes dalyvautumėme kaip vieningas frontas“, – pareiškė D.Trumpas.

Jis perspėjo dėl „didžiulės“ 200 tūkst. žmonių migracijos iš Sirijos į Jungtines Valstijas.

Kol kas neaišku, iš kokių šaltinių jis paėmė tą 200 tūkst. migrantų skaičių, mat JAV vyriausybė pažadėjo per ateinančius metus priimti mažiausiai 10 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos.

„Mes nesiruošiame priimti 200 tūkst. žmonių, kurie gali būti ISIS nariai“, – pareiškė D.Trumpas.

„Neturime supratimo, kas jie yra, supratimo, iš kur jie atvyksta. Aš jums tiesiog sakau, kad jie gali įvažiuoti dėl (prezidento Baracko) Obamos silpnumo, bet jiems reikės išvykti, jeigu aš tapsiu prezidentu“, – kalbėjo jis.

„Jie sugrįš į Siriją, į saugias zonas, ar dar kur nors, nesvarbu, bet jie sugrįš į Siriją“, – žadėjo milijardierius.

„Žinote, pažiūrėjus į migrantus, tarp jų yra tiek daug vyrų, tiek daug vyrų, kurie man atrodo stiprūs, – pridūrė jis. – Tai kodėl jie nekovoja už savo šalį?“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gytautas

Gytautas portretas
Butu kvailas nebutu milionu uzdirbes be to protingai kalba ziuri i prieki o ne taip kaip musu trumpariagiai kvailiai.

Algis

Algis portretas
Na tas Trumpas protingai kalba.

Čiubaka

Čiubaka portretas
nu jo, litofcai 1K pabėgelių priima su 3 limonais gyventojų, o amerikosai 10K su 300 limonų
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių