Naujas D. Trumpo skandalas: paragino Rusiją šnipinėti H. Clinton

  • Teksto dydis:

JAV prezidentu siekiantis tapti respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sukėlė sensaciją, paraginęs Rusiją pavogti ir nutekinti jo varžovės Hillary Clinton (Hilari Klinton) elektroninius laiškus, o įtūžę demokratai apkaltino jį kviečiant užsienio šnipus kištis į šalies vadovo rinkimus.

Per spaudos konferenciją, kurioje D.Trumpas atsakinėjo į įvairiausius klausimus, šis Niujorko nekilnojamojo turto magnatas stengėsi sukompromituoti savo varžovę, užsiminė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išsakė rasinių įžeidimų JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) atžvilgiu, taip pat žadėjo, kad jam vadovaujant Vašingtono ir Maskvos santykiai suklestėtų.

Jo pareiškimai išprovokavo H.Clinton kampanijos įtūžį ir privertė raukytis dalį respublikonų.

Dėl to D.Trumpo kampanijos partneris skubiai paaiškino, kad partija nežiūri pro pirštus į Maskvos politiką, o pats kandidatas mėgino sušvelninti savo teiginius.

Atakuodamas H.Clinton, kuri ruošiasi priimti oficialią savo partijos nominaciją į prezidento postą, D.Trumpas nutaikė savo ginklus į elektroninio pašto skandalą, susijusį su demokratės darbu valstybės sekretorės pareigose.

H.Clinton yra pripažinusi, kad naudojo privatų elektroninio pašto serverį tarnybos reikalams ir kad ištrynė 30 tūkst. laiškų, argumentuodama, jog jie buvo asmeninio pobūdžio, nesusiję su jos darbu.

„Rusija, jeigu klausaisi, tikiuosi, kad sugebėsi surasti tuos 30 tūkst. trūkstamų laiškų. Manau, kad mūsų žiniasklaida tau dosniai atsilygins“, – pareiškė D.Trumpas.

H.Clinton stovykla nedelsdama pateikė piktą atsakymą.

„Tai tikriausiai pirmasis kartas, kai didžiosios partijos kandidatas aktyviai paragino užsienio šalį vykdyti šnipinėjimą prieš jo politinį oponentą“, – sakė H.Clinton pagrindinis užsienio politikos patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas).

„Tai tapo jau nebe kuriozu ir politikos reikalu, o nacionalinio saugumo klausimu“, – pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu

jeigu portretas
jankiu avinai nori ramiai gyventi tai balsuoja uz Klinton kitu atveju ju smegenys kauboiskai trumpos nes zino tik jiega ir kauboiskas liaupses kuriu slykstu klausytis o putkinas to tik telaukia

YES

YES portretas
Yra šunsnukių ir Amerikoje. Ir tai vadinasi demokratija.

siaubas....

siaubas.... portretas
.kiek moka šunaujai į vienus vartus loti......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių