D. Trumpas patvirtino Juodkalnijos stojimą į NATO

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį užbaigė Juodkalnijos priėmimo į NATO procedūrą, pašalindamas paskutinę kliūtį šiai Balkanų šaliai tapti 29-ąja Aljanso nare.

„Šiandien prezidentas Donaldas J. Trumpas (Donaldas Trampas) pasirašė Jungtinių Valstijų dokumentą dėl Juodkalnijos priėmimo į Šiaurės Atlanto organizaciją (NATO) protokolo ratifikavimo“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Tokio sprendimo labai laukta, nepaisant kartais nepastovaus D.Trumpo sprendimų priėmimo būdo ir aštrių žodžių apie NATO.

Visa tai dar labiau didins įtampą santykiuose su Rusija, kuri Juodkalnijos priėmimą į NATO vadina „provokacija“.

Rusijai vadovaujant Vladimirui Putinui, Kremlius seniai Balkanus laiko esančius jo „įtakos sferoje“.

Juodkalnijos priėmimo į NATO patvirtinimo procedūra atlikta D.Trumpo bei NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo susitikimo Baltuosiuose rūmuose išvakarėse.

JAV respublikonų prezidentas vis dar kalba apie JAV abejones dėl savo įsipareigojimų Aljansui ir vis reikalauja, kad sąjungininkės daugiau susimokėtų už kolektyvinę gynybą.

Vis dėlto pradėjęs eiti prezidento pareigas, D.Trumpas jau kalba nebe taip agresyviai ir, regis, dalyvaus NATO viršūnių susitikime Briuselyje gegužės 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nejauku; - nieko gero kai ginklai vis garsiau ir garsiau skamba.

Arvys

Arvys portretas
Niekam neidomu kas ten nepatinka tiems plikasikniams. Jei salis nori buti NATO nare ir atitinka reikalavimus tai valio...

Ipolitas

Ipolitas portretas
Labai gerai, kad vis daugiau Europos šalių įsijungia į NATO. Visi supranta Kremliaus agresijos grėsmę. Penktas sutarties straipsnis užtikrina kiekvienos aljanso šalies gynybą nuo agresoriaus.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių