D. Trumpas pritarė FTB piktnaudžiavimą esą atskleidžiančio memorandumo paskelbimui

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), nepaisydamas Teisingumo departamento ir Federalinio tyrimų biuro (FTB) prašymų dėl galimo itin slaptų kontržvalgybos duomenų atskleidimo blokuoti skandalingą memorandumą, kuris esą atskleidžia FTB piktnaudžiavimą tiriant jo rinkimų kampaniją, penktadienį pritarė šio dokumento paskelbimui.

„Manau, kad tai, kas vyksta mūsų šalyje, yra gėdinga“, – pareiškė prezidentas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.

Jis pridūrė, kad kai kuriems FTB pareigūnams „turėtų būti gėda“.

Baltųjų rūmų šaltiniai pranešė, kad D. Trumpas, nepaisydamas FTB direktoriaus Christopherio Wray (Kristoferio Rėjaus) perspėjimo, leido paviešinti „visą“ memorandumą be jokių pataisymų.

Anksčiau šiandien JAV lyderis užsipuolė Teisingumo departamentą bei FTB ir apkaltino juos šališkumu demokratų naudai.

„Aukščiausi FTB vadovai ir tyrėjai bei Teisingumo departamentas politizavo šventą tyrimų procedūrą demokratų naudai ir (nukreipė ją) prieš respublikonus“, – parašė prezidentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Keturių puslapių memorandumą parengė Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas respublikonas Devinas Nunesas, siekęs pavaizduoti Teisingumo departamentą ir FTB kaip itin politizuotas, prieš D. Trumpą nusistačiusias agentūras.

Demokratai ir kritikai žvalgybos bendruomenėje sako, kad šis paskelbimas yra triukas siekiant priversti suabejoti Teisingumo departamento ir FTB nepriklausomybe, naudojant labai selektyvią informaciją, kurios negalima viešai atremti neatskleidžiant daugiau paslapčių apie vyriausybės kontržvalgybos operacijas.

Pasak jų, galutinis D. Nuneso tikslas, pritariant D. Trumpui, yra pakirsti specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrimą dėl D. Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnų galimo slapto susimokymo su Rusija.

D. Nuneso memorandume, grindžiamame griežtai įslaptintais dokumentais, susijusiais su Rusijos šnipų veikla, apžvelgiamos priežastys, dėl kurių 2016 metais FTB paprašė Užsienio žvalgybos stebėjimo teismo (FISA) išduoti vadinamąjį nacionalinio saugumo orderį, leidusį sekti D. Trumpo rinkimų kampanijos patarėją Carterį Page'ą (Karterį Peidžą), palaikiusį glaudžius ryšius su Rusija.

D. Nunesas teigia, kad prašymas išduoti orderį buvo grindžiamas „Rusijos dosjė“, informacija apie kontaktus tarp D. Trumpo kampanijos ir Maskvos, kurią sukaupė buvęs britų žvalgybos agentas Christopheris Steele'as (Kristoferis Stilas).

Šis dosjė tebėra ginčijamas ir neįrodytas. Jį iš dalies finansavo demokratės Hillary Clinton (Hilari Klinton) prezidentinė kampanija, ir šis faktas, kaip sako D. Nunesas, rodo FTB ir Teisingumo departamento nusistatymą prieš D. Trumpą bei piktnaudžiavimą įgaliojimais.

Vaizdas, kurį turėtų pateikti D. Nuneso memorandumas, atitinka seniai skelbiamus D. Trumpo pareiškimus, kad įtarimai dėl jo kampanijos slapto susimokymo su Rusija, siekusia paveikti 2016 metų rinkimų rezultatus, yra „melagingos naujienos“.


Šiame straipsnyje: JAVftbDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

trumpai

trumpai portretas
tai gavo patarima is sionistu kad neatskleistu rysiu su mosad kuris jau ko gero isiskverbes i jav spec t bet tam arogantiskam statytiniui butu jo arogancijos pabaiga nes rusai turi savu bedu o kur dar kinai ir kt. valstybes tai pirma susitvarkykit savo /kiema/ pries lisdami i svetima tas galioja visom P V

Kęstas

Kęstas portretas
Amerikos gili valstybė susikibo su respublikonų partija: memorandumo istorija: D. Nuneso memorandume, grindžiamame įslaptintais dokumentais, susijusiais su Rusijos šnipų veikla, apžvelgiamos priežastys, dėl kurių 2016 metais Amerikos Federalinis tyrimų biuras (FTB) paprašė Užsienio žvalgybos stebėjimo teismo (FISA) išduoti vadinamąjį nacionalinio saugumo orderį, leidusį sekti D. Trumpo rinkimų kampanijos patarėją Carterį Page'ą, turėjusį kontaktų su Rusija. Memorandume teigiama, kad šnipinėti C. Page'ą FTB ėmėsi dėl demokratų finansuoto tyrimo (kuris realiai yra net ne tyrimas, o Hillary Clinton kompanijos pinigais apmokėta klaidinanti reklama spaudai, paremta gandais apie sekso nuotykius) ir nuslėpė šį apgavystės faktą nuo FISA teismo.

Kęstas

Kęstas portretas
Demokratai bando gęsinti gaisrą, teigdami , kad jie turėjo daugiau vis dar įslaptintų priežasčių sekti Carterį Page'ą. Bet demokratai niekuo negali atremti fakto, kad jie apgavo teismą su tuo nelemtu tyrimu. Ir jeigu viena priežastis sekimui buvo tokia nusikalstama, kas patikės, kad visos kitos buvo švarios. Be abejo, Amerikos Federalinis tyrimų biuras pareiškė turįs „didžiulių nuogąstavimų“ dėl memorandumo tikslumo. Be „didžiulių nuogąstavimų“ čia jiems apsieiti sunku. Kai kas iš viršūnėlių praras geras darbo vietas ir didelę (nors ir nusikalstamą) įtaką (daugiau apie tai - čia). Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių