D. Trumpas: raginu atkreipti dėmesį į H. Clinton melą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pareiškė, kad „labai blogai jaučiasi“ dėl savo buvusio patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno (Maiklo Flino), kuris praėjusią savaitę prisipažino melavęs Federaliniam tyrimų biurui (FTB), ir ragino atkreipti dėmesį į savo buvusią varžovę rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton), kuri esą „daug kartų melavo“, bet nieko nenutiko.

Pastarieji D. Trumpo komentarai žurnalistams buvo jo naujausias pasipiktinimo protrūkis dėl FTB atliekamo didžiulio masto tyrimo, kurio taikiklyje yra numanomi kai kurių buvusių respublikono rinkimų komandos narių ryšiai su Rusija.

Penktadienį M. Flynnas prisipažino kaltu dėl federalinio kaltinimo melavus FTB, tačiau jis susitarė, jog bendradarbiaus su specialiuoju prokuroru Robertu Muelleriu (Robertu Miuleriu).

„Blogai jaučiuosi dėl generolo M. Flynno. Labai blogai jaučiuosi“, – sakė JAV vadovas prieš išvykdamas į Jutą.

„Štai ką pasakysiu: Hillary Clinton daug kartų melavo FTB. Ir nieko. M. Flynnas melavo, ir jie sugriovė jo gyvenimą. Manau, tai yra gėdinga“, – pareiškė D. Trumpas, ir pridūrė, kad teisėsauga „nesąžiningai“ elgiasi su jo buvusiu patarėju.

M. Flynnas (Maiklas Flinas) pripažino, kad melavo FTB apie savo pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku dėl galimybės atšaukti JAV sankcijas, įvestas Maskvai ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijos.

M. Flynnas tapo aukščiausio rango pareigūnu, sulaukusiu oficialių kaltinimų atliekant tyrimą dėl galimo D. Trumpo rinkimų kampanijos susimokymo su Maskva.

Specialiojo prokuroro R. Muellerio biuro darbuotojai nurodė, kad M. Flynnas klaidingai sakė FTB, jog kalbėdamasis su S. Kisliaku sankcijų klausimo neaptarinėjo.

Teismo dokumentai rodo, kad M. Flynnas, anksti prisidėjęs prie D. Trumpo rinkimų kampanijos ir uoliai ją palaikęs, pripažino melavęs federaliniams agentams apie savo pokalbius su rusų ambasadoriumi pereinamuoju laikotarpiu po pernai lapkritį įvykusių rinkimų, kai naujasis prezidentas dar nebuvo prisaikdintas.

Savaitgalį D. Trumpas apkaltino FTB šališkumu vykdant tyrimą dėl H. Clinton naudojimosi asmeniniu serveriu oficialiems ir, kai kuriais atvejais, slaptiems elektroniniams laiškams pažeidžiant vyriausybės taisykles. Federaliniai pareigūnai toje byloje nepateikė jokių kaltinimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių