D. Trumpas sako niekuomet nedirbęs Rusijai ir smerkia „didelę, storą apgaulę“

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį pareiškė, kad „niekada nedirbo Rusijai“ ir pasmerkė pasirodžiusius pranešimus, sukėlusius klausimų dėl jo galimų ryšių su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu, pavadindamas juos „didele, stora apgaule“.

Tokie D. Trumpo komentarai pasirodė po to, kai savaitgalį laikraštis „The Washington Post“ pranešė, kad jis atsisakė pateikti JAV vyriausybės aukšto rango pareigūnams savo pokalbių su Rusijos prezidentu V. Putinu detales.

Kiek anksčiau laikraštis „The New York Times“ paskelbė pranešimą, kad Federalinis tyrimų biuras (FTB) buvo pradėjęs kotržvalgybinį tyrimą, skirtą išsiaiškinti, ar prezidentas nedirbo Rusijos naudai bei kenkdamas JAV interesams.

Atliekant tyrimą, žvalgybos pareigūnai turėjo įvertinti, ar D. Trumpas kėlė grėsmę nacionaliniam saugumui; taip pat buvo siekiama nustatyti, ar prezidentas Rusijos naudai veikė sąmoningai, ar galbūt buvo paveiktas Maskvos, jam to nesuvokiant.

Vėliau šis tyrimas buvo įtrauktas į specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) tyrimą dėl Rusijos kišimosi į JAV 2016 metų rinkimus ir galimo slapto susimokymo su D. Trumpo kampanija.

Pasak laikraščio, FTB agentams ir kai kuriems aukščiausio lygio pareigūnams įtarimų dėl D. Trumpo ryšių su Rusija kilo 2016 metais prezidento rinkimų kampanijos metu, tačiau tuo metu tyrimas nebuvo pradėtas, nes nežinota, kaip atlikti tokį opų ir svarbų tyrimą, teigė šaltiniai.

Tačiau D. Trumpui 2017 metų gegužę atleidus FTB direktorių Jamesą Comey (Džeimsą Komį), kuris atsisakė nutraukti tyrimą dėl Rusijos, žvalgybos tarnybos pradėjo tyrimą, buvo rašoma straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gal

Gal portretas
Gal trumpas ir nedirba su rusija bet zentas is chabat zydeliu chebros tikrai i tai nespiauna
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių