D. Trumpas skelbia savo „visišką išteisinimą“ dėl ryšių su Rusija

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) sekmadienį pareiškė, kad dvejus metus trukęs tyrimas dėl jo numanomų ryšių su Rusija buvo „neteisėtas mėginimas nuversti, kuris žlugo“, taip pat tvirtino esąs visiškai išteisintas jo rezultatų.

„Gėda šiai šaliai, kad ji turėjo tai patirti. Tiesą sakant, gėda, kad jūsų prezidentas turėjo tai patirti“, – D. Trumpas sakė žurnalistams Floridoje prieš įsėsdamas į lėktuvą, parskraidinusį jį į Vašingtoną.

Keliomis minutėmis anksčiau jis per „Twitter“ parašė „Jokio susimokymo, jokio trukdymo (teisingumui), galutinė ir visiška REABILITACIJA.“

D. Trumpas piktinosi, kad šis tyrimas buvo „absurdiškiausias dalykas, kokį kada nors esu girdėjęs“, ir atrodė siūląs ištirti, kodėl jo veiksmai apskritai buvo tiriami.

„Tikiuosi, kas nors pasižiūrės į kitą pusę“, – sakė jis.

Buvęs Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Robertas Muelleris (Robertas Miuleris) vadovavo pastangoms patikrinti įtarimus, kad D. Trumpas ir jo 2016 metų rinkimo kampanija buvo susimokiusi su Rusijos agentais.

Tačiau R. Muelleris nerado jokių įrodymų, kad tokių ryšių būta, sakoma jo ataskaitos, kuri tebėra konfidenciali, trumpoje santraukoje, sekmadienį paskelbtoje generalinio prokuroro Williamo Barro (Viljamo Baro).

Santraukoje taip pat sakoma, kad R. Muelleris nepadarė išvados, jog D. Trumpas mėgino trukdyti vykdyti teisingumą, kaišiodamas pagalius į tyrimo ratus.

Vis dėlto santraukoje cituojamas aiškus R. Muellerio pareiškimas, kad nors nebuvo rasta įrodymų dėl kokio nors D. Trumpo įvykdyto nusikaltimo, tyrimas „jo nereabilituoja“.

Dėl šio pareiškimo opozicijoje esantys demokratai nedelsdami pareikalavo įdėmiau pasidomėti D. Trumpo veiksmais tyrimo dėl ryšių su Rusija atžvilgiu ir tučtuojau paskelbti visą R. Muellerio ataskaitą.

Šį sprendimą tektų priimti W. Barrui, kuris yra paskirtas D. Trumpo.

Tačiau ankstyva Baltųjų rūmų reakcija rodo, kad D. Trumpas jaučiasi, jog yra visiškai patvirtinti jo pastarųjų dvejų metų pareiškimai, kad jis yra nekaltas „raganų medžioklės“ taikinys ir kad niekada nebuvo jokio susimokymo.

D. Trumpo 2020 metų perrinkimo kampanijos štabo vadovas Bradas Parscale'as (Bredas Parskeilas) sakė, kad „prezidentas Trumpas buvo visiškai ir visa apimtimi išteisintas... atskleidus, kad susimokymo su Rusija teorija yra apgaulė, kokia jis visuomet buvo, ir pagavus demokratus, (įstrigusius) sudėtingame melo ir apgaulės voratinklyje“.

Nespaus ištirti demokratų ryšių su tyrimu

D. Trumpas neragins Teisingumo departamento pradėti tyrimą dėl jo politinių oponentų demokratų veiksmų, susijusių su specialiojo prokuroro R. Muellerio tyrimu dėl numanomo D. Trumpo 2016 metų rinkimų kampanijos susimokymo su Rusija, sekmadienį nurodė Baltieji rūmai.

Paklaustas, ar generaliniam prokurorui bus pavesta ištirti demokratų veiksmus, D. Trumpo atstovas Hoganas Gidley (Hoganas Gidlis) sakė, kad tokių planų nėra.

„Jis jaučiasi labai gerai, – pridūrė H. Gidley, turėdamas omenyje D. Trumpą. – Jis išties gerai nusiteikęs. Jis tiesiog labai patenkintas, kaip viskas išsisprendė.”



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gedulo diena Lietuvos patriotams. Šitiek triesta apie Rusijos kišimąsi į rinkimus Amerikoje, o gavosi eilinis šnipštas. Teks dabar nuolankiai lenktis prieš prezidentą Trampą ir atsiprašinėti...

Trumpas,kokio amerika prezedento neturejo amerikos klaida

Trumpas,kokio amerika prezedento neturejo amerikos klaida portretas
Trumpas turi ligonine kur vaziuoja ruses vaikus gimdyti ,kad vaikai gautu amerikos pasa,sitas daug ka pasako apie Trumpa ir putina,ir ju susitarimus ,cia ir vaikams aisku ,

Anonimas

Anonimas portretas
Rusija tik uzsakovas o vygdytojas tai zydu chabado sekta kuri veikia per zenta ir dukra cykiai cykiai tai tarpininkai tarp rusijos ir amerikos kaip kas nors pajudina zydu kaulus kas pirmas pradeda rekt amerikos veikejai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių