D. Trumpas: su Kinija pasiekėme didelę pažangą

  • Teksto dydis:

Su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu (Si Dzinpingu) telefonu šeštadienį pasikalbėjęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) prabilo apie „didelę pažangą“ derybose su Kinija dėl prekybos.

„Ką tik turėjau ilgą ir labai gerą pokalbį telefonu su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu. Dėl [prekybos] sutarties viskas sėkmingai juda pirmyn ... Darome labai didelę pažangą“, – parašė JAV valstybės vadovas socialiniame tinkle „Twitter“.

Jis pažymėjo, jog tuo atveju, jeigu susitarimas bus pasiektas, jis apims „viską – visas temas, sritis ir ginčytinus klausimus“.

D. Trumpas ne kartą yra pareiškęs, kad prekybos susitarimas su Kinija bus pasiektas.

Šią savaitę pasklido žinia apie tai, jog kito mėnesio pradžioje Pekine įvyks Kinijos ir Jungtinių Valstijų derybininkų susitikimas.

Per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikimą Buenos Airėse gruodžio pradžioje susitikę Kinijos ir JAV valstybių vadovai „pasiekė svarbių susitarimų, kaip stabilizuoti dviejų šalių prekybos santykius“.

Be kita ko, buvo sutarta dėl vadinamųjų prekybos paliaubų, kurios tęsis 90 dienų, o per tą laiką bus siekiama išspręsti nesutarimus dėl prekybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių