D. Trumpas tikisi, kad susitikimas su V. Putinu ilgainiui pasirodys buvęs sėkmingas

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), bandantis nuraminti nepasitenkinimą Vašingtone dėl išreikšto pritarimo Rusijos prezidentui, o ne savo paties žvalgybos vadovams, trečiadienį patikino, kad jo susitikimas su Vladimiru Putinu ilgainiui gali pasirodyti buvęs sėkmingas.

Respublikonų prezidentas pareiškė, kad jo susitikimas su V. Putinu, kurį jis pasitiko Vašingtoną šokiravusiu šiltu apkabinimu, ilgainiui gali pasirodyti buvęs „dar sėkmingesnis“ nei praėjusią savaitę vykęs susitikimas su tradicinėmis NATO sąjungininkėmis.

Jis pridūrė, kad jo rusų kolega sutiko padėti JAV derybose su Šiaurės Korėja.

„Nors NATO susitikimas Briuselyje buvo pripažintas triumfas – valstybės narės pažadėjo greičiau skirti milijardus dolerių – susitikimas su Rusija ilgainiui gali pasirodyti buvęs dar sėkmingesnis“, - parašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ prieš savo kabineto rytinį posėdį.

Tačiau daugelis mano, kad įtemptas NATO viršūnių susitikimas tik dar labiau padidino transatlantinių santykių įtampą.

„Šis susitikimas atneš daug teigiamų dalykų“, - tęsė D. Trumpas ir pridūrė, kad Maskva „sutiko padėti Šiaurėss Korėjos klausimu“.

„Mano pasirodymas spaudos konferencijoje Helsinkyje patiko daugeliui aukščiausiuose žvalgybos sluoksniuose“, - nurodė jis.

Pasak D. Trumpo, jie su V. Putinu „labai gerai susitvarkė su daugybe labai įkyrėjusių (savo) nekentėjų, kurie tikėjosi išvysti jų bokso dvikovą“.

„Rezultatai bus puikūs!“, - pareiškė jis.

Helsinkyje vykusioje bendroje spaudos konferencijoje D. Trumpas pasirodė labiau pasitikintis Rusijos lyderio žodžiu, o ne JAV žvalgybos teiginiais dėl Maskvos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, siekiant pakenkti demokratų kandidatei Hillary Clinton (Hilari Klinton). Dėl to D Trumpas sulaukė daug kritikos namuose.

Vos sugrįžęs jis suskubo atsitraukti nuo savo viešų komentarų po susitikimo ir padarė retą klaidos pripažinimo pareiškimą.

Pirmadienį per spaudos konferenciją D. Trumpas pasakė neturįs priežasčių manyti, kad Rusija kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus. Antradienį jis tvirtino, jog paprasčiausiai nevykusiai išsireiškė.

„Svarbiame savo pastabų sakinyje vietoje žodžio „neturėtų“ ištariau „turėtų“. Sakinys turėjo būti (toks): „Nematau jokių priežasčių, kad tai neturėtų būti Rusija“, – sakė jis.

D. Trumpo komentarai apie Šiaurės Korėją nuskambėjo praėjus dienai po to, kai jis paskelbė, kad jo susitarime su Kim Jong Unu (Kim Čen Unu) dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos „nustatyto termino“ nėra, nors anksčiau JAV vadovas tikino, kad šis procesas prasidės labai greitai.

Per Singapūre birželio 12 dieną vykusį D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimą Šiaurės Korėjos lyderis pažadėjo siekti pusiasalio denuklearizacijos.

Tačiau susitarime šio proceso būdai ir terminai nebuvo numatyti. Dėl šių detalių turėjo susitarti diplomatai.

Pradėjus daugiau nei mėnesiui po šio istorinio susitikimo žinių apie tolesnę pažangą nėra, o Šiaurės Korėja skundžiasi, kad amerikiečiai jai kelia vienašališkus reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis

jis portretas
nera kvailas zmogus bet aiskiai dave suprasti kokios jegos valdo visa susi..... politika ir paprastais zmogiskais veiksmais ir kalbom isiutino tuos kurie pastoviai rezga planetoje itampa o ziurint is politinio tasko sis postas jam netinka nes kas ji rinko juo ir naudojasi o tai dideli pinigai.......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių