D. Trumpas vaikui: ar vis dar tiki Kalėdų seneliu?

  • Teksto dydis:

Dėl JAV federalinių įstaigų dalinio uždarymo laikinai nešviečia nacionalinė Kalėdų eglė Vašingtone, tačiau Kalėdų Senelis vis tiek atvyko, o Amerikos kariškiai „realiu laiku“ skelbė informaciją apie jo kelionę per pasaulį.

Kaip ir kasmet nuo 6-ojo dešimtmečio, Šiaurės Amerikos oro erdvės gynybos vadavietė (NORAD) nuolat skelbė, kurioje pasaulio vietoje yra ir dovanas palieka šis vyras raudonu kostiumu.

Kongresui nepriėmus federalinių išlaidų projekto ir neradus sprendinio dėl prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) reikalavimo skirti lėšų sienos statybai pasienyje su Meksika, buvo sustabdyta federalinių įstaigų veikla. Dėl šios priežasties taip pat nebuvo galima pataisyti girliandų ant nacionalinės Kalėdų eglės, kurias praeitą penktadienį sugadino į skarotąją įsiropštęs įsibrovėlis.

Tačiau NORAD išsklaidė mažų berniukų ir mergaičių nerimą, kad dėl federalinių įstaigų dalinio uždarymo kariškiai šiemet gali nepranešinėti apie Kalėdų Senelio kelionę.

„Jeigu vyriausybės (veikla) bus sustabdyta, NORAD gruodžio 24 dieną tęs savo 63 metus puoselėjamą tradiciją „NORAD seka Senelį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė vadavietė. „NORAD seka Senelį“ (NORAD Tracks Santa) yra didžiausia Pentagono ryšių su visuomene programa.

„Kariškiams, kurie vykdo „NORAD seka Senelį“, padeda maždaug 1,5 tūkst. savanorių, dėl kurių šią programą įmanoma vykdyti kiekvienais metais“, – sakoma žinutėje.

Interaktyvioje 3-D svetainėje www.noradsanta.org buvo rodomas Kalėdų Senelio kelionės maršrutas, o vartotojai galėdavo paspausti ir daugiau sužinoti apie įvairius jo aplankytus miestus.

Kelios sekundės po 6 val. 45 min. Grinvičo (9 val. 45 min. Lietuvos) laiku Kalėdų Senelio rogės, kurias traukė šiaurės elniai, pasuko į Monterėjų Meksikoje. Iki to laiko Kalėdų Senelis jau buvo spėjęs išdalyti daugiau kaip 6 mlrd. dovanų.

Be to, kad seka Kalėdų senelio kelionę, savanoriai su karinėmis uniformomis ir Kalėdų senelio kepurėmis tai pat atsako į dešimtis tūkstančių skambučių ir elektroninių laiškų, kuriuose vaikai teiraujasi įvairių detalių, įskaitant informaciją apie trokštamas kalėdines dovanas.

Ar tikite Kalėdų Seneliu?

Prezidentas D. Trumpas dėl federalinių įstaigų dalinio uždarymo atšaukė šeimos kalėdines atostogas savo rezidencijoje ir klube „Mar a Lago“ Floridoje. Pirmadienį vakare Trumpai Baltuosiuose rūmuose atsakinėjo į skambučius.

„Alio, ar tai Colemanas (Koulmanas)? Linksmų Kalėdų. Kaip laikaisi? Kiek tau metų?“ – atsakydamas į vieną skambutį kalbėjo D. Trumpas.

Tačiau paskui jis sukėlė tam tikrų abejonių dėl paties Kalėdų Senelio egzistavimo. „Ar vis dar tiki Kalėdų seneliu? Nes esant septynerių tai jau riba, tiesa?“ – paklausė jis.

Pirmoji ponia Melania (Melanija), regis, sugebėjo apeiti šį opų klausimą.

„Noriu palinkėti tau linksmų Kalėdų. Ačiū. Smagu su tavimi kalbėtis“, – vienam skambinusiajam pasakė ji.

Vėliau pora dalyvavo Kūčių pamaldose Vašingtono nacionalinėje katedroje.

Tradicija sekti Kalėdų Senelio kelionę JAV ir Kanadoje atsirado 1955 metais, kai Kalėdų Senelio laukiantys vaikai netyčia paskambino į NORAD centrą Kolorado Springse, surinkę vietos laikraštyje paskelbtą neteisingą telefono numerį.

Nenorėdamas nuvilti vaikų, tą vakarą budėjęs oro pajėgų pulkininkas Harry Shoupas (Haris Šupas) nurodė savo operatoriams per radiolokatorius stebėti Kalėdų Senelio buvimo vietą ir apie ją pranešti kiekvienam šiuo numeriu paskambinusiam vaikui.

Po kelių dešimtmečių savanoriai apsiginklavę 14 puslapių instrukcija atsakinėja į nekantraujančių vaikų klausimus.

Gynybos departamentas Kalėdų Senelio kelionę neva gali sekti todėl, kad palydovai fiksuoja jo elnio Rudolfo raudonos nosies skleidžiamą šilumą – šis infraraudonųjų spindulių signalas primena raketos paleidimą, aiškina žurnalas „Politico“.

O ką galima atsakyti vaikams, skeptiškai vertinantiems Kalėdų Senelio egzistavimo galimybę?

„Istoriniai duomenys ir daugiau kaip 60 metų (renkama) NORAD sekimo informacija verčia mus manyti, kad Kalėdų Senelis yra gyvas ir sveikas žmonių visame pasaulyje širdyse“, – rašoma Pentagono instrukcijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Želemunčikui

Želemunčikui portretas
Slidi palangė tau vaikistėi buvo)))

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nuostabi tradicija,žavinga JAV mažylių vaikystė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių