D. Trumpas kartoja: už sienos statybą sumokės Meksika

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų prezidentas sekmadienį vėl pabrėžė būtinybę pasienyje su Meksika pastatyti sieną ir pridūrė, kad už jos statybas sumokės kaimyninė šalis.

„Atsižvelgiant į tai, kad Meksikoje yra vienas didžiausių nusikalstamumo lygių, mums būtina siena. Meksika sumokės už ją kompensuodama išlaidas arba kaip nors kitaip“, – tviteryje parašė JAV prezidentas.

Sienos pasienyje su Meksika statybos buvo vienas pagrindinių D. Trumpo prezidentinės rinkimų kampanijos elementų. Prezidentas pabrėžė, kad už sienos statybas turi mokėti Meksika, tačiau kaimyninė šalis griežtai atsisakė finansuoti šį projektą.

Verta paminėti, kad sienos statybų idėja JAV Kongrese nesulaukė didelės paramos, net ir tarpo D. Trumpo bendrapartiečių respublikonų.

D. Trumpas dar sausį įkalbinėjo savo Meksikos kolegą Enrique Pena Nieto (Enrikę Penją Njetą) nustoti teigti, kad jo šalis neketina mokėti už D. Trumpo sieną.


Šiame straipsnyje: JAVMeksikasiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėdė

Dėdė portretas
Galėtų pastatyti sieną už meksikos lėšas bet urvus išsikasti taipogi už savo lėšas... Ir nieko trumpas iš to nelaimės...

...

... portretas
CHA: ims tas Trampas ir paskelbs USD niekiniu popierėliu, ir nieko tai Meksikai už juos nekompensuos.

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl stringa laisva prekyba, nuo kurios priklauso Lietuvos likimas? Iki šiol laisvosios prekybos sandoriai buvo šios ekonomikos pagrindas: vyraujanti nuomonė buvo tai, kad JAV ketina sudaryti prekybos sandorius su Europa ir Ramiojo vandenyno šalimis. Dabar tos viltys išnyksta. Žmonės nori dirbti savo šalyje. Darbo vietos yra valiuta, kurios šalys daugiau taip lengvai neatiduoda. Tai nereiškia, kad 100 procentų protekcionizmas yra atsakymas, tai reiškia, kad mums reikia geriau apibrėžtų, teisingesnių prekybos sandorių, bet tokių sandorių sudarymas sudėtingas, nerealu, kad tai įvyktų netrukus. Todėl protekcionizmas yra neišvengiamas. Lietuvai reikia ruoštis, kad prastai apmokamu, todėl vergišku, darbu sukurtų prekių dempingas užsienyje tampa nebepriimtinas. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių