D. Trumpo nuomone, B. Johnsonas galėtų būti puikus Didžiosios Britanijos premjeras

JAV prezidento Donaldo Trumpo nuomone, buvęs Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas galėtų tapti puikiu Jungtinės Karalystės premjeru. Jis tai pareiškė ketvirtadienį paskelbtame interviu laikraščiui „The Sun“.

„Aš labai gerbiu Borisą. Aš jam, žinoma, taip pat patinku, jis labai gerai atsiliepia apie mane“, – sakė D. Trumpas, kuris lankosi Didžiojoje Britanijoje su darbo vizitu.

Paklaustas, ar B. Johnsonas galėtų tapti geru vyriausybės vadovu, D. Trumpas atsakė: „Aš nenoriu sudaužti jų kaktomis (su dabartine ministre pirmininke Theresa May). Aš tik sakau, kad jis galėtų būti puikus ministras pirmininkas“.

„Aš labai nusiminiau, kai sužinojau, kad jis palieka vyriausybę, ir tikiuosi, kad tam tikru metu jis grįš. Manau, kad jis yra didis jūsų šalies atstovas“, – pridūrė D. Trumpas.

B. Johnsonas atsistatydino liepos 9 d. iš užsienio reikalų sekretoriaus posto, kadangi nesutarė su Th. May dėl Didžiosios Britanijos santykių su ES po „Brexit“. Jo manymu, dabartinė vyriausybės strategija šiuo klausimu numato nepagrįstai daug nuolaidų Briuseliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių