D. Tuskas gina ginčytiną savo poziciją dėl pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas pakartojo prieštaringai vertinamą savo poziciją dėl pabėgėlių padalijimo Europoje principo.

„Aš nepakeičiau savo nuomonės, visiškai ne“, - pareiškė jis penktadienį Briuselyje po ES šalių lyderių susitikimo. „Mums reikia efektyvaus metodo sumažinti nelegalią migraciją. Įpareigojančios kvotos yra svarbu, tačiau tai nesprendžia problemos“, - pabrėžė D. Tuskas.

ES šalių vadovai prieš tai intensyviai diskutavo apie ginčytiną pabėgėlių padalijimą ES. Tam priešinasi pirmiausiai Vengrija ir Lenkija. D. Tuskas paskatino diskusijas, kai ligšiolinę pabėgėlių kvotų sistemą pavadino „neefektyvia“.

ES vidaus reikalų ministrai jau kurį laiką diskutuoja dėl ES prieglobsčio suteikimo sistemos reformos. Kebliausias klausimas yra vadinamųjų Dublino taisyklių pakeitimas. Remiantis Europos Komisijos pasiūlymu, pabėgėliai ateityje iš ES valstybių, į kurias atvyksta daugiausiai pabėgėlių, pavyzdžiui, Graikijos ir Italijos, turi būti sąžiningiau padalijami visoms šalims narėms.

„Aš negaliu pritarti nuomonei, kad Europos Vadovų Tarybos pirmininkas yra nešališkas ar europietiškas tik tada, kai paremia didžiausių ir stipriausių valstybių pusę“, - sakė D. Tuskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau taip

Manau taip portretas
Kam reikia visa Afrika ar musulmonus apgyvendinti Europoje.Kieno tai sumanimas.Juk yra Azijoje saliu kurios gyvena gerai.Kodel ten nebega.Europoj ypac Vokietijoj ,Anglijoj geros pasalpos.Kodel nenori niekas apsigyventi Lietuvoj.Tai ekonomiiai pabegeliai ir pritariu Lenkijai ju nepriimti.

Blusius

Blusius portretas
Kažkas nesaugo savo sienų ir darydami biznį tuos parazitus tempia pas save,o paskui nori veltui išdalinti visiems .Kas jų prisitempė,tas tegul juos iš šeria,o jie atsidėkodami dar žudo šeimininkus.Jeigu nebus imtasi konkrečių priemonių tas procesas gali trukti be ryšio ilgai.

Nors vienas praregėjo

Nors vienas praregėjo portretas
Jokių dalybų,čia ne saldainiai,jei Italija ir Graikija iš nelegalų daro biznį tai tegu juos ir turi pas save.Kas čia per politika,nuplaukia su laivais prie Libijos krantų prisigraibo jūroje ir plukdo į ES,o paskui nori visiems dalinti.Jei nelegalai žinos,kad juos grąžins atgal iš kur atvyko,arba niekas jūroje jų negraibys,tada ir pasibaigtų visa problema.Jie čia spraudžiasi ne dirbti,o gero gyvenimo kaip patys sako žurnalistams.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių