Danai siūlo migrantus baidyti įspėjamaisiais šūviais

  • Teksto dydis:

Vienas danų parlamentaras ketvirtadienį sulaukė kritikos dėl komentaro, kad sutrukdyti migrantų laivams pasiekti Europą galima „įspėjamaisiais šūviais“.

„Vienintelis būdas daryti tai efektyviai yra paprasčiausiai apsukti laivus atgal ir pasakyti, kad jie negali kirsti šios teritorinės ribos“, – sakė Kennethas Kristensenas Berthas (Kenetas Kristensenas Bertas) iš antiimigracinės Danų liaudies partijos (DPP).

„Jei taip darysi, į tave bus šaudoma arba būsi apgręžtas ir nuvarytas atgal“, – sakė jis per trečiadienį Kopenhagoje įvykusius debatus.

Po debatų K.K. Berthas feisbuke parašė, kad neskatina „šaudymo į migrantus“, bet „įspėjamieji šūviai“ galėtų būti naudojami prieš juos plukdančius laivus.

Valdančiosios partijos „Venstre“ parlamentaras Jakobas Ellemannas-Jensenas (Jakobas Elemanas-Jensenas) „Twitter“ pareiškė, kad šie komentarai „nėra gerai“ ir kad „įspėjamieji šūviai yra įspėjimas apie tai, kas bus toliau“.

„Žinoma, į bėgančius žmones nešaudoma. Nederėtų taip kalbėti“, – feisbuke parašė opozicijoje esančių socialdemokratų lyderė Mette Frederiksen (Metė Frederiksen).

DPP atstovas neatsakė į prašymus pakomentuoti.

Danija anksčiau šiais metais įvedė virtinę priemonių, kuriomis siekia atgrasinti migrantus nuo atvykimo į šią šalį ir tarp kurių yra prieštaringai vertinama taisyklė, sudaranti sąlygas policijai konfiskuoti jų vertingus daiktus siekiant iš dalies apmokėti jų apgyvendinimą.

Jungtinių Tautų duomenimis, šiemet bandydami perplaukti Viduržemio jūrą žuvo, dingo ar, kaip manoma, nuskendo mažiausiai 4 tūkst. 700 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O gal kontroliniai veiksmingiau? :s

šulcas

šulcas portretas
o kodėl tik įspėjamaisiais?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių