Danijoje rengiama Briuselio ir Paryžiaus išpuolių „kankinių“ meno instaliacija

  • Teksto dydis:

Kopenhagoje vienoje meno parodoje ketinama pademonstruoti du Briuselyje susisprogdinusius mirtininkus ir vieną Paryžiuje prie koncertų rūmų „ Bataclan“ pademonstruoti kaip „kankinius“, tačiau apie šią instaliaciją buvo pranešta policijai kaip apie skatinančią terorizmą.

Toje ekspozicijoje, kurios idėją padiktavo Teherane Kankinų muziejus, vienas danų menininkų grupė planuoja parodyti brolius Ibrahimą (Ibrahimą) ir Khalidą El-Bakraoui (Chalidą Bakravį), kurie surengė mirtinas atakas Briuselyje kovo 24 dieną, ir Fouedą Mohamedą-Aggadą (Fuedą Mohamedą Agadą), susisprogdinusį prie „Bataclan“ rūmų.

Instaliacija turėtų atrodyti kaip muziejus, kuriame eksponuojami „kankinių“ atvaizdai, jų mantos kopijos ir lentelės, aiškinančios, kas jie tokie.

Šie savižudžiai būtų pateikiami greta tokių istorinių asmenybių, žuvusių už savo įsitikinimus, kaip prancūzų didvyrė Jeanne d'Arc (Žana d'Ark) ir graikų filosofas Sokratas (Socrates), aiškino viena meno kolektyvo „The Other Eye of The Tiger“ („Kita tigro akis“) narė Ida Grarup Nielsen (Da Graruo Nylsen).

„Gidas papasakos apie Fouedą Mohamedą-Aggadą ir įvykius prie „Bataclan“ rūmų, o muziejaus patalpą pripildys garsai ir šviesos“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

Šią parodą norima atidaryti gegužės 26 dieną,ir ji veiktų iki birželio 10 dienos buvusioje skerdykloje Kopenhagoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių