Nesolidarioms ES narėms bus taikomos sankcijos?

  • Teksto dydis:

Vokietija į Europos Sąjungos biudžetą perveda daugiau lėšų, negu kitos šalys. O didžiausią naudą iš narystės ES gauna Lenkija ir Čekija. Ir tam, kad šios šalys būtų motyvuojamos būti solidaresnės, Vokietijos europarlamentarai siūlo joms įvesti ekonomines sankcijas, rašo „Deutsche Welle“.

Vokietija į ES moka didžiausią įnašą. Pernai šalis sumokėjo 14,3 mlrd. eurų daugiau, negu gavo iš visų ES fondų, rodo oficialūs ES duomenys.

Tuo tarpu Lenkija gavo 9,4 mlrd. eurų daugiau, negu sumokėjo. Čekija gavos 5,7 mlrd. eurų daugiau, negu sumokėjo, Rumunija– 5,2 mlrd. eurų, Graikija – 4,9 mlrd. eurų, o Vengrija – 4,6 mlrd. eurų.

Tarp pagrindinių ES biudžeto donorų yra Didžioji Britanija (11,5 mlrd. eurų), Prancūzija (5,5 mlrd. eurų), Nyderlandai (3,7 mlrd. eurų) ir Italija (2,8 mlrd. eurų). O Britanijai išstojus iš ES, likusioms šalims teks į biudžetą mokėti dar daugiau.

Atsižvelgdami į tokius rodiklius europarlamentarai iš Vokietijos ragina imtis reformų.

„Išmokos šalims, kurios nesilaiko Europos teisės, arba valstybėms, kurios nepakankamai glaudžiai bendradarbiauja dėl pabėgėlių priėmimo ir registracijos, turi būti sumažintos“, – leidiniui „Die Welt“ sakė Europos Parlamento Biudžeto kontrolės komiteto pirmininkė Inge Grassle (Ingė Grėslė).

Tam pritaria ir Vokietijos laisvosios demokratų partijos narys, Europos Parlamento vicepirmininkas Alexanderis Lambsdorffas (Aleksanderis Lambsdorfas).

„Vokietijos vyriausybė planinio Europos Sąjungos biudžeto patikrinimo metu turi užtikrinti solidarų elgesį ir pagarbą Europos vertybėms iš išmokas gaunančių šalių, kaip Lenkija ir Vengrija, pusės“, – sakė jis, pabrėžęs, kad būtina taikyti finansinį spaudimą ES šalims, nenorinčioms bendradarbiauti.

Lenkija, Vengrija ir dar kelios ES šalys atsisako dalyvauti pabėgėlių perkėlimo programoje. Be to, Lenkijos valdžia taip pat įvykdė reformą, kuri riboja Konstitucinio teismo galias ir demokratinius procesus šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valentas

Valentas portretas
Tai gal vokietijai irgi reikia pasakyti EXIT ? Šeria visus o paskui pyksta. Jei duodi tai būk patenkintas o ne niurzgėk. Gero bizūno greičiausiai pasiilgot.

yra

yra portretas
senas pos spec t. ir bando griauti ivesdamos per 2 asmenisakis skaldyk ir valdyk o dabar daroma gudriau... suvienyk o po to bus lengviau suskaldyti nereikes po 1 o visas is karto ir ta zinojo anglai nes jie su vokieciais ir czv ir igyvendino tai patys pasitraukdami o beto nereikia pamirsti 3 jiegu tai rytu salys kaip kinai indai s. koreja ir kt. uztat /kazkieno/?

nigga

nigga portretas
Ka jie gaidziai sukele visus pasaulinius karus vel bando sokdint kitas suverenias valstybes. Nekenciu vokieciu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių