Dėl uždarbių ir taisyklių protestuojantys ūkininkai visoje Prancūzijoje blokuoja kelius

  • Teksto dydis:

Prancūzų ūkininkai trečiadienį visoje šalyje surengė protestus prieš mažus uždarbius, esą perteklinį reguliavimą ir kitas problemas.

Kitą dieną po to, kai per eismo įvykį prie vienos protestuotojų barikados žuvo moteris ir jos duktė, keliai blokuojami daugelyje Prancūzijos regionų.

Ūkininkai taip pat apverčia aukštyn kojomis kelio ženklus, taip reikšdami protestą prieš, jų žodžiais, absurdišką žemės ūkio politiką.

Kai kas planavo protestuoti Belgijoje, Briuselyje, kur įsikūrusios Europos Sąjungos institucijos. Čia prancūzų ūkininkų sąjunga „Coordination Rurale“ ragina dalyvauti demonstracijoje prieš „nuolat didėjančius suvaržymus dėl europinių taisyklių ir nuolat mažėjančius uždarbius“.

Tai pirmas didelis iššūkis prieš dvi savaites paskirtam Prancūzijos ministrui pirmininkui Gabrieliui Attaliui (Gabrieliui Ataliui) ir jo vyriausybei. Antradienį G. Attalis susitiko su ūkininkų sąjungų atstovais.

Po šio susitikimo žemės ūkio ministras Marcas Fesneau (Markas Fesno) pažadėjo iki savaitės pabaigos kaip atsaką į krizę pateikti naujus pasiūlymus, taip pat ir dėl maisto kainų bei taisyklių supaprastinimo.

Įtakingos ūkininkų sąjungos FNSEA vadovas Arnaud Rousseau (Arno Ruso) sakė, kad jo organizacija vėliau trečiadienį paskelbs 40 būtinų priemonių sąrašą. Televizijai „France 2“ jis sakė, kad protestų judėjimas siekia greitų rezultatų.

Antradienį lengvajam automobiliui įsirėžus į šiaudų ritinių barikadą Pamjė mieste pietvakariniame Arježo departamente žuvo 36 metų ūkininkė, o jos 12 metų duktė buvo sunkiai sužeista ir vėliau mirė ligoninėje, pranešė vietos prokuratūra.

Policija tris automobiliu važiavusius asmenis sulaikė apklausai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kai bus tuščias šaldytuvas

Kai bus tuščias šaldytuvas portretas
Tada ir paskutiniai diletantai supras kokią žemės ūkio reikšmė, bet bus jau vėlu, teks ėsti visokias kirmėles kol pakratysim kojas.

D.

D. portretas
Prancūzai ir vokiečiai kelius blokuoja, o mūsų "romūs avinėliai" kol kas tik taikiai atvažiavo į sostinę... Mūsiškiai neturi protestų patirties, neturi stiprių savo organizacijų, kurios burtų ir vienytų juos : kelios organizacijos, kiekviena "savaip" suprantanti "atstovavimą" žemdirbiams ne vienija, o skaldo juos ir daro silpnus kovoje su neišmanėliais biurokratais... Gal kada nors ir mūsiškiai atsitokės, susiburs, sustiprės ?.. Be kaimo - Lietuva mirusi. Tik kaimas, vien kaimas ir jo žmonės visais laikais gelbėjo Lietuvą nuo sunaikinimo... O dabar visapusiškai naikinamas kaimas, kad nebeliktų jokių tautos šaknų, jokių tradicijų, o galop - ir žmonių kaime...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių