Derybos dėl koalicijos Estijoje – be rezultatų

  • Teksto dydis:

Keturios Estijos politinės partijos, vedančios derybas dėl koalicinės vyriausybės suformavimo, pranešė kol kas nepasiekusios jokių galutinių susitarimų ir kitas jų žingsnis bus parengti preliminarų jau įvykusių diskusijų rezultatų apibendrinimą.

Centristinės Reformų partijos pirmininkas, premjeras Taavi Roivas (Tavis Reivas) antradienį vakare žurnalistams sakė, kad jo vadovaujama politinė jėga, Socialdemokratų partija (SDE), „Tėvynės“ ir „ Res Publica“ sąjunga (IRL) bei Laisvės partija baigė diskusijas dėl valstybės reformos ir trečiadienį planuoja apibendrinti jų rezultatus.

Laisvės partijos lyderis Andresas Herkelis savo ruožtu sakė, kad per diskusijas apie valstybės reformą buvo aptartas atvirų sąrašų klausimas, tačiau partijų finansavimo tema kol kas nesvarstyta.

T.Roivas pridūrė, kad diskutuojant apie valstybės reformą, buvo kalbėta ir apie visuomenės įtraukimą į valstybės klausimų sprendimą.

Kaip sakė IRL pirmininkas Urmas Reinsalu (Urmas Reinsalus), dėl administracinės reformos klausimo sprendimo buvo sutarta sudaryti atskirą darbo grupę, kuriai teks parengti bendrą poziciją dėl to, kokia yra politinė valia ir pasirengimas įgyvendinti administracinę reformą.

Visų koalicinėse derybose dalyvaujančių partijų lyderiai nurodė, jog kol kas nė vienu esminiu klausimu susitarimas nepasiektas.

T.Roivas sakė, kad trečiadienį derybų dalyviai apibendrins jau aptartus klausimus.

„Tai padarę, galėsime toliau judėti į priekį išskleidę visas bures“, - pridūrė SDE pirmininkas Svenas Mikseris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių