Didžiausiose Rusijos pratybose apsilankęs V. Putinas pažadėjo stiprinti armiją

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį apsilankė Rytų Sibire vykstančiose didžiausiose kada nors šios šalies surengtose karinėse pratybose ir pareiškė, kad Maskva ketina stiprinti šalies ginkluotąsias pajėgas.

Rusija pranešė, kad antradienį prasidėjusiose ir savaitę truksiančiose pratybose „Vostok 2018“ („Rytai 2018“) dalyvaus beveik 300 tūkst. karių, 36 tūkst. karinių mašinų, tūkstantis lėktuvų ir 80 karo laivų, taip pat daliniai iš Kinijos bei Mongolijos.

V. Putinas gyrė Rusijos armijos „meistriškumą“ ir jos „pajėgumus atremti potencialias grėsmes“. Prieš tai prezidentas stebėjo pratybas Cugolo poligone, esančiame netoli Kinijos ir Mongolijos sienų.

Maždaug 25 tūkst. karių, 7 tūkst. transporto priemonių ir 250 sraigtasparnių bei lėktuvų dalyvavo imituotoje neįvardyto priešo antžeminėje ir oro atakoje. 

„Mūsų pareiga savo šaliai – būti pasirengusiems ginti savo suverenitetą, saugumą ir nacionalinius interesus, o esant reikalui – palaikyti savo sąjungininkus“, – sakė V. Putinas po didžiulio karinio parado, surengto pasibaigus vienai manevrų daliai.

„Dėl šios priežasties toliau stiprinsime mūsų ginkluotąsias pajėgas, aprūpinsime jas šiuolaikiškiausiais ginklais bei įranga ir plėtosime mūsų tarptautines karines partnerystes“, – kalbėjo prezidentas. 

„Rusija yra taiki valstybė. Neturime ir negalime turėti jokių agresijos planų“, – pažymėjo jis.

Pratybos vyks iki rugsėjo 17 dienos.

Rusija tvirtina, kad šie manevrai yra absoliučiai gynybinio pobūdžio. Tačiau NATO pasmerkė šias pratybas, pavadinusi jas „didelio masto karinio konflikto“ repeticija.   

Rusijos armija skelbia, kad pratybas stebi 87 stebėtojai iš 59 šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, nejauku Rusijai kai Lietuva ginkluotis pradėjo... nes juk kažkada vos Maskvos neužėmė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių