Didžiojoje Britanijoje per dešimtmetį uždaryta 1,7 tūkst. viešųjų tualetų

  • Teksto dydis:

Iš savivaldybių biudžeto finansuojamų viešųjų tualetų skaičius Didžiojoje Britanijoje jau daug metų nuosekliai mažėja, rašo britų dienraštis „The Times“.

Įtikinti vietos valdžią neuždarinėti viešųjų tualetų bando įvairių visuomeninių organizacijų aktyvistai, primindami apie prigimtines žmogaus teises.

Britanijos tualetų asociacijos vadovas Raymondas Martinas (Reimondas Martinas) interviu dienraščiui pareiškė, kad per pastarąjį dešimtmetį visoje šalyje buvo uždaryta 1,7 tūkst. viešųjų tualetų, o kai kuriuose miestuose ir rajonuose jų iš viso neliko – pavyzdžiui, Niukasle ar Londono Vandsvorto rajone. Tuo tarpu Mančesteryje, kuriame gyvena pusė milijono žmonių, šiuo metu yra vos vienas viešasis tualetas.

Vietos valdžia teisinasi tuo, jog išlaikyti viešųjų tualetų negali dėl gana kuklaus biudžeto. Nors, R. Martino skaičiavimais, metinės išlaidos standartinio viešojo tualeto su atskiromis dalimis vyrams ir moterims priežiūrai sudaro 8–10 tūkst. svarų.

Į viešųjų tualetų gynybą stojo ir organizacijos, teikiančios pagalbą pagyvenusiems britams. „Mes, žinoma, suprantame, kad vietos tarybos stokoja lėšų, tačiau viešųjų tualetų uždarymo negalima pateisinti“, – pareiškė labdaros organizacijos „Independent Age“ vadovė Janet Morrison (Dženet Morison).

Jos teigimu, esant tokiai padėčiai, valdžia turi pasirūpinti, kad žmonės visada galėtų pasinaudoti tualetais vietos parduotuvėse, baruose, aludėse, biuruose ir viešosiose įstaigose, praneša BBC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių