D. Trumpas sako su E. Macronu kalbėjęs apie prekybą ir kariuomenę

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) padėkojo Prancūzijos lyderiui Emmanueliui Macronui (Emanueliui Makronui) už priėmimą per Bastilijos paėmimo dienos minėjimą Paryžiuje.

Socialiniame tinkle „Twitter“ D.Tumpas parašė, kad jie „šauniai pasikalbėjo“ prekybos, kariuomenės ir saugumo klausimais.

Kartu su E.Macronu paminėjęs Prancūzijos nacionalinę šventę ir pažiūrėjęs karinį paradą D.Trumpas išvyko iš Prancūzijos. Jo vardu Baltųjų rūmų paskelbtame pareiškime sakoma, kad Prancūzija prisidėjo prie JAV nepriklausomybės iškovojimo, ir abi šalys dabar yra vieningesnės nei kada nors anksčiau.

Pasak D.Trumpo, jos dirba kartu, siekdamos sunaikinti teroristines organizacijos ir dirbs kartu, siekdamos „likviduoti jų saugaus prieglobsčio zonas, užbaigti jų finansavimą ir sunaikinti jų ideologiją“.

„Amerika ir Prancūzija niekada nebus nugalėtos arba išskirtos“, – pridūrė jis.

E. Macronas atvyko į Nicą

Po Bastilijos paėmimo dienos iškilmių Paryžiuje, kurių centre buvo šalyje viešėjęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas Prancūzijos lyderis Emanuelis Macronas išvyko į Nicą paminėti prieš metus šalį sukrėtusio teroristinio išpuolio metinių.

Sakydamas kalbą Bastilijos paėmimo dienos parade penktadienį E.Macronas padėkojo Jungtinėms Valstijoms už paramą Prancūzijai, kai prieš šimtą metų JAV įsitraukė į Pirmąjį pasaulinį karą.

Stovėdamas priešais sužeistus prancūzų karius E.Macronas pareiškė padėką ir jiems.

Prezidentas D.Trumpas buvo šios iškilmingos ceremonijos garbės svečias.

Po dviejų vizito Paryžiuje dienų D.Trumpas išvyko į Jungtines Valstijas, o E.Macronas – pagerbti per išpuolį Nicoje žuvusių aukų atminimo. Atsakomybę už kruvinas skerdynes, per kurias žuvo 86 žmonės, prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“.

Gedulingame minėjime Nicoje dalyvavo kai kurių aukų artimieji, su kuriais Prancūzijos prezidentas turėtų susitikti privačiai dienos pabaigoje.

Prieš sakydamas kalbą budriai saugomoje miesto centrinėje Masenos aikštėje, kurią juosė betoniniai apsauginiai blokai, E.Macronas spaudė rankas susirinkusiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių