E. Macronas: Europoje plinta nacionalizmo „liga“

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ketvirtadienį palygino Europoje augantį nacionalizmą ir nusiteikimą prieš migrantus su tam tikra „liga“.

Bretanėje likus trims dienoms iki kelių Europos Sąjungos šalių lyderių pasitarimo, per kurį bus aptariama, kaip spręsti migrantų krizę, viešėjęs prezidentas paragino prancūzus nepasiduoti antieuropietiškoms nuotaikoms.

„Kuo rimčiausiai jums sakau. Daug kas jos (Europos) nekenčia, bet jie jau seniai jos nekenčia, o dabar matome, kaip jie (nacionalistai) iškyla kaip liga – visoje Europoje, šalyse, kur, manėme, jų niekada daugiau nebeatsiras“, – sakė E. Macronas.

Tarp jų yra „draugų ir kaimynų“, kurie „kalba blogiausius dalykus, o mes prie to įprantame“, pridūrė jis.

E. Macronas nenurodė, ką turėjo galvoje, tačiau Prancūzija ir Italija pastarąją savaitę pykosi dėl Romos atsisakymo priimti gelbėtojų laivą, plukdžiusį kelis šimtus migrantų.

629 migrantus plukdžiusį laivą „Aquarius“ taip pat atsisakė priimti Malta. Galiausiai jį priėmė Ispanija. Dėl šio incidento migrantų klausimas vėl atsidūrė ES darbotvarkės viršuje.

Daugiau kaip 2 mln. pabėgėlių ir migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos antplūdis per pastaruosius trejus metus Europoje išprovokavo nacionalistų ir populistų partijų iškilimą. Be kita ko, Italijoje neseniai į valdžią atėjo populistinis Penkių žvaigždučių judėjimas (M5S) bei kraštutinė dešinioji „Lyga“.

Pasak prezidento, jo vyriausybės pozicija deportuoti daugiau vadinamųjų ekonominių migrantų ir gerinti sąlygas pabėgėliams „visada buvo pati sudėtingiausia, nes niekas nėra patenkintas, tačiau ji yra atsakingesnė už žaidimą žmonių baimėmis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ateina PI.ZE jums liberastai-pider.astai.

...

... portretas
Ach, matom kaip nesveikai baigiasi mokinių tvirtinimas.

Vladas

Vladas portretas
Jūs su savo ,,mamute"veikiausia vaikų neturite,neturite ir anūkų ir visai negalvojate,kaip gyvens tokioje ,,juodoje"Europoje MŪSŲ ANŪKAI.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių