E. Macronas: jei bus puolamas Idlibas, Prancūzija nedalyvaus Stambulo susitikime

  • Teksto dydis:

Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) penktadienį savo dalyvavimą Stambulo viršūnių susitikime dėl Sirijos susiejo su padėtimi šios šalies Idlibo provincijoje.

Pasak jo, į šį susitikimą, kuris rengiamas spalio 27 dieną, jis vyks tik tuo atveju, jei Idlibas nebus puolamas.

„Prancūzija teikia prioritetą ugnies nutraukimo režimo Idlibo provincijoje palaikymui, kad būtų išvengta humanitarinės katastrofos ir naujos didelės pabėgėlių bangos“, – sakė Eliziejaus rūmų atstovas.

Jis pažymėjo, kad „paliaubų išlaikymo problema ir veiksmingas visus įtraukiančio politinio proceso inicijavimas bus tarp pagrindinių klausimų, kuriuos aptars keturi valstybių ir vyriausybių vadovai“.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) spalio 27-ąją Stambule rengia keturšalį viršūnių susitikimą dėl Sirijos, į kurį pakviesti Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderiai, anksčiau penktadienį pranešė turkų prezidento atstovas Ibrahimas Kalinas (Ibrachimas Kalinas).

Pasak jo, derybose bus siekiama surasti „ilgalaikį sprendimą“ Sirijos konfliktui bei situacijai paskutiniame sukilėlių bastione Idlibe.

Atstovas sakė, kad į susitikimo darbotvarkę įtraukti tokie klausimai kaip padėtis Sirijoje, Rusijos ir Turkijos susitarimas dėl Idlibo, politinis procesas, galimi Sirijos konflikto ilgalaikio sureguliavimo būdai.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel patvirtino dalyvausianti šiame keturšaliame susitikime, sakoma penktadienį Vokietijos vyriausybės interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Kanclerė Merkel spalio 27 dieną nuvyks į Stambulą, į susitikimą dėl Sirijos su Prancūzijos, Rusijos ir Turkijos prezidentais“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių