E. Macronas: nepamokslausiu Egipto prezidentui dėl žmogaus teisių

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) antradienį atsisakė kritikuoti Egipto prezidentą Abdelį Fattah al Sisi (Abdelį Fata Sisi) dėl žmogaus teisių ir sakė, kad ne jo pareiga mokyti Egipto prezidentą.

„Nesižarstome pamokymais, neatsižvelgdami į kontekstą“, – sakė E. Macronas per spaudos konferenciją Paryžiuje, kurioje dalyvavo vizito atvykęs prezidentas A. F. Sisi, ir išreiškė paramą Egipto „kovai prieš smurtinį religinį fundamentalizmą“.

A. F. Sisi, buvęs generolas, 2013 metais nuvertęs išrinktą islamiškų pažiūrų prezidentą Mohamedą Morsį (Mohamedą Mursį), Prancūzijai yra svarbus sąjungininkas kovoje su terorizmu ir stabilumo šaltinis karo draskomuose Artimuosiuose Rytuose.

Per spaudos konferenciją E. Macronas sakė, kad kovoje su ekstremizmu „turėtų būti paisoma teisinės valstybės principų ir žmogaus teisių“. Pasak prezidento patarėjų, per dvi valandas trukusį pokalbį už uždarų durų E. Macronas iškėlė suimtų aktyvistų klausimą.

A. F. Sisi vizitą į Paryžių abi šalys pažymėjo pasirašydamos keletą susitarimų dėl transporto, energetikos ir kultūrinio bendradarbiavimo.

Tačiau nei E. Macronas, nei A. F. Sisi neišvengė klausimų apie piktnaudžiavimus ir represijas Egipte.

Prancūzų žurnalisto paklaustas apie kaltinimus, kad Egipte 2016 metais negyvas rastas italų tyrėjas nužudytas policijos rankomis, A. F. Sisis pabrėžtinai atsakė: „Mes nepraktikuojame kankinimų“.

Egiptas yra vienas pagrindinių Prancūzijos ginklų pirkėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių