E. Savisaaras: Estijos Centro partijai rinkimuose sukliudė elektroninis balsavimas

  • Teksto dydis:

Estijos prorusiškos opozicinės Centro partijos lyderis Edgaras Savisaaras (Edgaras Savisaras) po sekmadienį įvykusių parlamento rinkimų, per kuriuos jo politinė jėga liko antra, pažėrė kritikos balsavimui internetu, esą užkirtusiam kelią jo partijai į pergalę.

„Mes niekada nelaimėsime Estijos parlamento rinkimų, kol nebus užtikrintas elektroninio balsavimo saugumas arba jo nebus atsisakyta“, – sakė E.Savisaaras pirmadienį Centro partijos nariams.

„Pasiekėme gerą rezultatą. Surinkome daugiau balsų negu ankstesnį kartą. Sidabro medalis niekam neturėtų sukelti nusivylimo“, – aiškino jis, nurodęs, kad keturi daugiausiai balsų rinkimuose gavę kandidatai yra Centro partijos nariai.

„Antras geriausias rezultatas nėra pergalė, bet aiškiai ir ne pralaimėjimas“, – pabrėžė politikas, kuris buvo pirmasis Estijos premjeras, šaliai 1991 metais atkūrus nepriklausomybę, o dabar dirba Talino mero poste.

E.Savisaaras taip pat pažymėjo, kad Centro partija yra vienintelė politinė jėga, kuri per šiuos rinkimus ne tik neprarado mandatų, bet ir padidino savo atstovų skaičių parlamente.

„Visos kitos parlamento partijos prarado vietų – ir tai yra ženklas“, – sakė jis.

„Mūsų rezultatai suteikia mums aiškų mandatą. Partija, kuri atstovauja tokiai didelei Estijos žmonių daliai, negali būti ignoruojama arba verčiama tylėti“, – pabrėžė 64 metų politikas.

Prieš rinkimus apklausos rodė, kad Centro partija, daugiausiai palaikoma rusakalbių šalies gyventojų, yra šiek tiek populiaresnė negu kitos politinės jėgos, bet sekmadienį ją aplenkė valdančioji Reformų partija, užsitikrinusi 30 mandatų 101 vietą turinčiame parlamente. Centro partija laimėjo 27 mandatus.

E.Savisaaro reputacijai pernai smarkiai pakenkė jo išsakytas palaikymas Rusijos įvykdytai Krymo aneksijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių