ECB: nepaisant sprogstančio burbulo, kriptovaliutų technologijos gali likti

  • Teksto dydis:

Virtualiųjų valiutų rinkos burbulas šiuo metu jau sprogsta, bet centriniai bankai turėtų atidžiai atkreipti dėmesį į už kriptovaliutų esančias technologijas, teigia Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Yvesas Merchas. Apie tai rašo „Reuters“.

„Virtualios valiutos nėra valiutos ir jomis artimiausioje ateityje netaps. Jų rinkos dalis vis dar yra maža, o jų ryšiai su realia ekonomika - menki“, - Londone sakė Y. Merchas.

„Bet tai gali pasikeisti. Reguliuotojai ir įstatymų leidėjai turėtų nedelsiant atkreipti dėmesį į potencialias rizikas, kurios gali kilti iš virtualiųjų valiutų verslo“, - pridūrė jis.

Y. Merschas taip pat sako nematąs jokios aiškios priežasties pačiam ECB leisti savo virtualiąją valiutą, nors kai kurie bankai tokią galimybę studijuoja.

Garsiausia kriptovaliuta bitkoinas 2017-aisiais pademonstravo įspūdingą kilimą - vieno bitkoino vertė gruodį buvo netoli 20 tūkst. dolerių. Tačiau pastaruoju metu vis daugėja ženklų apie kriptovaliutų burbulo sprogimą. Nuo gruodžio rekordų bitkoinas prarado daugiau nei pusę savo vertės, o šiuo metu, „Coindesk“ duomenimis, kainuoja apie 8 tūkst. 200 dolerių.


Šiame straipsnyje: kriptovaliutosECBYvesas Merchas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių