ECB prezidentas: euro zonos grėsmės kyla, tačiau ekonomika ir toliau augs

  • Teksto dydis:

Euro zonos ekonomika ir toliau augs, tačiau grėsmės, kaip prekybos įtampa ir aukštos nekilnojamojo turto kainos, kyla, teigė Europos centrinio banko (ECB) prezidentas Mario Draghis, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

Pastaruosius kelerius metus skatinęs Europos ekonomiką, ECB laipsniškai mažino aktyvų pirkimo programą, tuo pat metu mažėjant šalių pasitikėjimui finansų sistemos ateitimi dėl lėtėjančio augimo ir kylančių pasaulinės prekybos konfliktų.

„Nors kai kurių sektorių rezultatai ir tyrimų duomenys rodė silpstančios ekonomikos požymius, naujausia informacija leidžia manyti, kad visos euro zonos, taip pat ir Airijos, ekonomika ir toliau augs“, - Airijos parlamente Dubline kalbėjo M. Draghis.

M. Draghis dar kartą patvirtino, kad ECB iki metų pabaigos užbaigs aktyvų pirkimo programą, tuo pačiu perspėdamas dėl grėsmių, kurių centrinis euro zonos bankas negali suvaldyti.

„Protekcionizmas pasaulinėje prekyboje nėra labai rimta grėsmė, tačiau prekybos konfliktai mažina šalių ir įmonių pasitikėjimą finansų sistema“, - tikino M. Draghis, pridurdamas, kad vienos iš esminių euro zonos grėsmių šiuo metu yra „Brexit“ be sutarties galimybė ir kylantys nuogąstavimai dėl finansinės sistemos stabilumo.

„Nors kol kas nėra įrodymų, kad nekilnojamojo turto kainos euro zonoje yra pernelyg aukštos, matome tam tikras vietinės reikšmės grėsmes. Tačiau euro zonos pinigų politikos svertai nėra tinkami šioms grėsmėms suvaldyti“, - Dubline kalbėjo M. Draghis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O ar jau pasiruošę USD paneigimui (pavertimui niekuo)?..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių