Egipto kariniai laivai bus aprūpinti rusiška elektronika

  • Teksto dydis:

Egiptas, įsigijęs iš Prancūzijos du „Mistral“ klasės universalius jūrų desanto laivus, iš pradžių planuotus parduoti Rusijai, juose ketina sumontuoti rusišką elektroninę įrangą, trečiadienį pranešė dienraštis „Izvestija“.

„Kairas rugsėjo pradžioje oficialiai pateikė užklausimą apie (galimybes įsigyti tokios įrangos), nes Egiptas suinteresuotas, kad šie laivai kuo greičiau taptų visaverčiais koviniais vienetais“, – laikraštis citavo vieną informuotą šaltinį.

Pranešime sakoma, kad Egiptas jau apsisprendė, kokie orlaiviai sudarys šių laivų aviacijos grupę, taip pat suderino pilotų rengimo kalendorių. Vėliau Kairas nusprendė pateikti užklausimą Maskvai, ar šiuos laivus būtų galima aprūpinti Rusijos gamybos elektronine įranga, kaip buvo numatyta orginaliame projekte.

Kaip rašo „Izvesti“, Egiptas nori įsigyti sistemų, reikalingų laivų nešamų orlaivių operacijų valdymui ir elektroninių kovos priemonių.

Ekspertų nuomone, Kairą dominanti įranga gali būti perduota ir sumontuota per trumpesnį laiką, nes ji jau yra pagaminta, o dalis komponentų anksčiau buvo sumontuoti šiuose laivuose.

Šie du laivai turėjo būti parduoti Rusijai pagal 2011 m. Maskvos ir Paryžiaus sudarytą 1,2 mlrd. eurų vertės sutartį, bet Prancūzija ją nutraukė, kai Rusijai buvo įvestos sankcijos dėl jos veiksmų Ukrainoje.

Du „Mistral“ klasės laivus, kuriuos Rusija buvo pavadinusi „Vladivostok“ ir „Sevastopol“, Egiptas įsigijo už sumažintą maždaug 950 mln. eurų kainą, sulaukęs Saudo Arabijos finansinės paramos.

Laivų įsigijimas yra numatytas 5,2 mlrd. eurų sutartyje, kurią Kairas pasirašė su Paryžiumi 2015 metų vasarį dėl 24 naikintuvų „Rafale“, vienos karo laivyno fregatos ir raketų pirkimo.

199 metrų ilgio „Mistral“ yra antrasis didžiausias Prancūzijos karinių jūrų pajėgų laivas, atliekantis įvairias funkcijas; jis gali būti plaukiojanti karinio jūrų laivyno bazė, ar veikti kaip karo ligoninė. Jis gali gabenti iki 16 sraigtasparnių, keturis amfibinius jūrų desanto laivus, 13 tankų ir apie 700 karių.

Sausio mėnesį Egiptas iš Prancūzijos gavo tris „Rafale“ naikintuvus, pranešė kariškiai, praėjus šešiems mėnesiams po to, kai Paryžius pagal pasirašytą sutartį Kairui perdavė pirmuosius tris iš 24 sutartyje numatytų naikintuvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Bus dar vienas otkatas, nors vargu ar ten bus Rusijos elektronika :) bus Kiniška greičiausiai nes Rusija turi daug atsilikimo elektronikos pramonėje !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių