EK pirmininkas ragins ES šalis pritarti TTIP sutarčiai su JAV

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude'as Junckeris (Žanas-Klodas Junkeris) birželį vyksiančio Europos Sąjungos viršūnių susitikimo metu ragins ES valstybes pritarti Transatlantinės prekybos ir investicijų partnerystės (TTIP) sutarčiai su Jungtinėmis Valstijomis, pirmadienį sakė EK atstovas.

Vašingtonas ir Briuselis nori dėl TTIP sutarties susitarti šiais metais iki JAV prezidento Baracko Obamos (barako Obamos) kadencijos pabaigos, tačiau sutartis sulaukia augančios opozicijos, ypač iš Prancūzijos ir Vokietijos pusės.

„Jeigu mes visi vykdysime šį įsipareigojimą, turime užtikrinti, kad visi iriamės ta pačia kryptimi, – pirmadienį surengtos trumpos spaudos konferencijos metu sakė Komisijos atstovas Danielis Rosario'jus (Danielos Rosarijus). – Birželį vyksiančio Europos Vadovų Tarybos metu pirmininkas J. C. Junckeris prašys visų ES lyderių iš naujo patvirtinti Komisijos mandatą vesti šias derybas.“

Nepaisant augančios opozicijos TTIP sutarčiai ir lėtą derybų eigą (derybos prasidėjo dar 2013 metais), J. C. Junckeris „dar kartą išreiškė savo pasitikėjimą“ ES vyriausiąja derybininke, ES prekybos komisare Cecilia Malmstroem (Sesilija Malmstrion), sakė D. Rosario'jus.

Apklausos rodo, kad vokiečiams siūloma sutartis vis labiau nepatinka, nepaisant Vokietijos kanclerės Angelos Merkel paramos jai.

O Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) anksčiau šį mėnesį sakė, kad Paryžius „šioje stadijoje“ sutarčiai nepritartų.

TTIP sutartimi siekiama atsisakyti reguliacinių ir tarifinių kliūčių prekybai ir investicijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pufas

pufas portretas
pankuti, mes paprastieji burai ir valstieciai is to tik islostume gautume pigesniu prekiu, cia tik kaip Mockui konkurencija pakyla

pabudiuok y raukus , visom ES saliu

pabudiuok  y  raukus ,  visom  ES  saliu  portretas
pilieciams Junckeri IR EIK NAX.......J PAS JANKIUS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių