EK vadovas V. Putinui: tik Ukraina ir ES gali keisti prekybinį susitarimą

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos ir Ukrainos prekybinį susitarimą, tapusį dar vienu įtampos židiniu Rusijos ir Vakarų santykiuose, gali keisti tik Briuselis ir Kijevas, trečiadienį laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pažymėjo Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozu).

V.Putinas pageidauja, kad būtų surengta daugiau trišalių derybų dėl ES ir Kijevo susitarimo pakeitimų.

Rusija tvirtina, kad šis susitarimas pakenks jos ekonomikai, ir grasina, kad Ukraina neteks prieigos prie jos rinkų, jei Kijevas jį įgyvendins.

„Šiame kontekste mums labai neramu dėl neseniai Rusijos vyriausybės priimto nutarimo, siūlančio įvesti naujus prekybos barjerus tarp Rusijos ir Ukrainos“, - sakoma J.M.Barroso laiške, kurį išplatino jo biuras.

„(ES ir Ukrainos) Asociacijos sutartis yra dvišalis susitarimas ir... vadovaujantis tarptautine teise bet kokie jo pakeitimai galimi tik paprašius vienai iš sutarties dalyvių ir kitai davus savo sutikimą“, - pažymima Europos Komisijos vadovo laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Kaip fizinis aktyvumas padeda apsisaugoti nuo depresijos? Tai aktualu visiems, kurie galvoja, kad Ukraina jau buvo mūsų, o dabar vėl rusų. Po tokio streso mūsų kraujyje kaupiasi kynureninas, kuris gali pereiti į smegenis, sukelti uždegimą ir depresiją. PGC-1alfa1, susidarantis raumenyse fizinio aktyvumo metu, sukelia kynurenino suardymą į dvi dalis, kurios nebegali patekti iš kraujo į smegenis. Tai apsaugo mūsų nuotaiką ir smegenis. Pirmyn visi į kaimą tvarkytis, jei turite kur. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

bum

bum portretas
Labai lakonikas ir taiklus ES atsakymas ES: kai sutartį pasirašo dvi šalys (ES ir Ukraina), trečia šalis (Rusija) ne prie ko..... Po tokio ats. Rusija tikrai turi jaustis nepatogiai - jai švelniai duoda suprasti, kad trečiai šaliai reikalauti, kad sutarties subjektai pasirašytų dvišalę sutartį, dalyvaujant trečiai šaliai, - na, tai negerai kvepia. O jei tiesiai šviesiai, - tai imperinės 19/20 amžiaus tradicijos... Rusija iš tikro tokia ir yra, ir niekaip nesupranta tokio pobūdžio užuominų.

mizantropas

mizantropas portretas
ruskiai dešimtmečiais apgaudinėjo Vakarus ir tarėsi esą dideli taikdariai ir humanistai, bet dabar pasauliui atsivėrė akys, visi pamatė, ko vertas ruskių amžinas melas. Tai yra grėsmė pasauliui, tai - blogio imperija, kuri pati save ir sugriaus. tad palaukime, kol putino chunta nudvės kartu su tais klykautojais iš bunkerių Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių