ES lyderiai susitarė mažinti iš Libijos atvykstančių migrantų srautą

  • Teksto dydis:

Su pavasariu artėjant ir naujai migrantų bangai, 28 valstybių lyderiai pritarė migracijos mažinimo strategijos punktams, tarp kurių yra pagalba Libijos pasienio apsaugos pareigūnams Viduržemio jūroje, stabdant perpildytus į Italiją plaukiančius migrantų laivus, ir laikinų stovyklų įkūrimas šioje Šiaurės Afrikos valstybėje.

Pagrindinis penktadienio klausimas buvo migrantų maršruto „Libija-Italija“ uždarymas, kai Bendrijai pernai pavyko sumažinti pabėgėlių iš Sirijos srautą į Graikiją per Egėjo jūrą, pasirašius prieštaringai vertinamą susitarimą su Turkija.

ES lyderiams lipant į prabangią jachtą plaukti per istorinę Maltos įlanką į pietų renginio vietą, Libijos gelbėtojų laivai jūroje išgelbėjo dar kelis šimtus žmonių, tarp kurių buvo ir kūdikių.

„Viduržemio jūroje dabar yra visiškas košmaras“, – sakė organizacijos „Gydytojai be sienų“ (MSF) atstovas.

ES lyderiai pritarė naujai strategijai, kuria siekiama „sugriauti verslo modelį“ kontrabandininkams, pernai padėjusiems 181 tūkst. migrantų iš Afrikos, daugiausia ekonominių, patekti į ES per Italiją iš Libijos.

Plane numatyta finansuoti ir apmokyti Libijos pakrančių apsaugą, kad ji galėtų laiku perimti migrantų valtis, kol jos nepasiekia tarptautinių vandenų, ir padėti kaimyninėms valstybėms uždaryti migrantų kelius į Libiją.


Šiame straipsnyje: ESmigrantų krizėLibijasrautas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kelis nuskandintu ir valciu nebutu nes bijotu o kai baimes nera todel ir bega

jūrinė siena

jūrinė siena portretas
reikėtų tose jūrose,per kurias plaukia musulmonai,vesti karinius laivų manevrus,būtų geri taikiniai,tai būtų Trampo jūrinė-ugninė siena,

Cikas

Cikas portretas
Ne mazinti, o pilnai uzdrausti. O jau esamus, siusti namo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių