ES oficialiai priėmė sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga ketvirtadienį formaliai pritarė plačioms ekonominėms sankcijoms Rusijai, siekdama priversti ją brangiai sumokėti už savo vaidmenį Ukrainos krizėje, ir tikėdamasi, kad Rusija pakeis savo kursą.

Apie šias sankcijas ES leidinyje „Official Journal“ skelbiama vėliau ketvirtadienį, kad jos įsigaliotų nuo penktadienio, rugpjūčio 1 dienos.

Naujosios priemonės, dėl kurių sutarta anksčiau šią savaitę po kelis mėnesius svarstymų ir abejonių, taikomos Rusijos bankininkystės, gynybos ir energetikos sektoriams, dėl Rusijos „veiksmų, destabilizuojančių padėtį Ukrainos rytuose“, – sakoma pranešime.

Pirmiausia apribojama Rusijos valstybinių bankų prieiga prie Europos finansinių rinkų, svarbiausia kurių yra Londone, ir dėl to pabrangs verslas ir bus trukdomas jų indėlis į ekonomiką.

Sankcijos taikomos penkiems didžiausiems Rusijos bankams: „Sberbank“, VTB, „Gazprombank“, VEB ir „Rosselkhozbank“.

ES piliečiai ir bendrovės nebegalės pirkti ar parduoti naujų daugiau kaip 90 dienų trukmės obligacijų, akcijų ar kitų skolos instrumentų, kuriuos leidžia šie bankai, sakoma pranešime.

Ginklų ir dvigubos paskirties technologijas pardavinėti Rusijai draudžiama, taip pat vadinamąsias jautriąsias technologijas naftos sektoriuje, išskyrus dujų sektorių, kur Rusija užtikrina Europos Sąjungai trečdalį jos dujų poreikio.

Pasak analitikų, draudimas naftos sektoriuje atsilieps Rusijai per ilgesnį laiką, nes ji labai priklauso nuo modernios gręžimo technologijos, kai siekiama įsisavinti naujus telkinius, ypač ekstremaliomis sąlygomis Arkties regione.

„Šios priemonės bus taikomos naujiems kontraktams“, – nurodoma pranešime; vadinasi, šiuo metu galiojančioms sutartims minėti draudimai negalios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nikbara

nikbara portretas
Pakaks cia "komentatoriams" pusti fasistine kremliaus propaganda. Niekas ju civilizuotais zmonemis nelaike ir nelaikys. O po paskutiniu kraugerisku ivykiu ir pilnai varomos psichozes, maskoliai rimtai nebevertinami visiskai.

To visas pasaulis,nuo Palangos verslininka

To visas pasaulis,nuo Palangos verslininka portretas
Vasara Palanga be rusu turistu atrodis kaip Klaipedoi senamiestis,TUSCIAS. Tu pirma isleisk pas mane per viena vakara tiek kiek rusai isleidzia,tada ir luok. Lietuvis isleis dvidesimt litu ir verke visa vakara,kaip viskas brangu.Geria is Maximos pigu alu ir miza kur papuola. Rusai atvazuoja poilseti ir veza cia pinigus,o tu turbut tik iki Giruliu ir sugebi nuvazioti.Rusu BOMZU Palangoje nera,visi su pinigais,o lietuviu BOMZU pilna. Tai kad nevaryk ir nerasynek pasakas vaikams apie blogus rusus. Tave pasalpini debila tie rusai ir maitina per mokescius.

KLP.

KLP. portretas
Rusai tai uzdraude lenkams ivezti i Rusija, savo chemijos prikista produkcija,o mes valgome ir valgysime lenkiskus cheminius oboliukus,nes jie pigus. As labai,labai abejoju ar Rusija nukentes nuo ES sankciju. Tai ne ta Elcino pragerta,silpna ir parduota uz centus Rusija,tai jau kita Rusija ir su ja reikia skaitytis o ne grasinti. O del chamu ir pjoku tai ju ir Lietuvoje pakanka,paziurekite kaip atrodo jusu kaimai,nera ten kom didziotis.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių