ES pripažino Ukrainos pažangą dėl reformų ir pakartojo reikalavimus Rusijai

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį pripažino Ukrainos „svarbią pažangą“, pasiektą per pastaruosius penkerius metus vykdant reformas šalyje, sakoma ES Tarybos paskelbtame komunikate.

Briuselyje posėdžiavę ministrai detaliai aptarė situaciją Ukrainoje, įskaitant reformų procesą bei saugumo ir humanitarinę padėtį, ypač šalies rytuose ir Azovo jūroje.

Taryba vėl išreiškė paramą Ukrainos nepriklausomybei, teritoriniam vientisumui ir suverenitetui, taip pat pasmerkė „Rusijos įvykdytą neteisėtą Krymo ir Sevastopolio aneksiją“.

Ministrai pabrėžė, kad Ukrainai „būtina išsaugoti reformų impulsą, kad būtų įtvirtinti pasiekti rezultatai, ypač atsižvelgiant į artėjančius parlamento ir prezidento rinkimus“.

Ministrai pabrėžė, kad svarbu surengti nepriekaištingą balsavimą ir leisti normaliai dirbti tarptautiniams stebėtojams.

Aptardami pernai Azovo jūroje įvykusią konfrontaciją, kai rusų pasieniečiai perėmė tris ukrainiečių laivus ir suėmė jų įgulas, ministrai apsikeitė nuomonėmis, kaip padėti nuo karo veiksmų nukentėjusiems Ukrainos rajonams.

Buvo kalbama apie traukinių ir kelių transporto priemonių perdavimą, darbuotojų mokymus ir paramą vietos verslui.

ES Taryba dar kartą paragino Rusiją nedelsiant paleisti visus suimtus ukrainiečių jūrininkus, grąžinti užimtus laivus ir garantuoti laisvą laivų judėjimą per Kerčės sąsiaurį.

D. Tuskas: Europa niekada nepripažins Krymo Rusijos dalimi

Europa niekada nepripažins aneksuoto Krymo Rusijos dalimi, antradienį pareiškė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas.

„Norėčiau pakartoti, kad Europa niekada nepripažins Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos, neatsisakys sankcijų (Maskvai), kol rusai neįvykdys savo įsipareigojimų. ES nesitaikstys nė su vienu smurto aktu Azovo jūroje. Šiuo atžvilgiu ES ir toliau bus vieninga“, – per Ukrainos parlamento posėdį kalbėjo D. Tuskas.

Jis pridūrė, kad Bendrija pripažįsta Ukrainos siekį integruotis į ES.


Šiame straipsnyje: UkrainaESDonaldas TuskasKrymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
Tuskas išgama kaip ir haholai banditai fašistai,atimti iš jų visas dovanotas žemes ir vyt lauk į dykumas tegu parodo kaip dirba ,o tai viskas na HALIAVU is visų duok

nu

nu  portretas
koks kvailys palaikys haholus …?

faktas

faktas portretas
Tuskas nėra ES, tad jo sapalionės niekinės.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių