ES ragina gerbti teisės viršenybę kibernetinėje erdvėje

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini (Federika Mogerini) Bendrijos vardu penktadienį paskelbė pareiškimą dėl pagarbos teisės viršenybei kibernetinėje erdvėje.

„Europos Sąjunga ir jos valstybės narės aistringai gina atvirą, stabilią ir patikimą kibernetinę erdvę, gerbiančią žmogaus teises, pagrindines laisves ir teisinę valstybę. Kibernetinė erdvė siūlo reikšmingas politinio, ekonominio ir socialinio vystymosi galimybes“, – sakoma komunikate, kuris penktadienį buvo paskelbtas ES interneto svetainėje.

Dokumente reiškiamas susirūpinimas tuo, kad kibernetinėje erdvėje daugėja piktavališkų veiksmų, kuriais siekiama „pakirsti ES vientisumą, saugumą ir ekonominį konkurencingumą, įskaitant didėjantį intelektinės nuosavybės grobimo pasitelkiant informatikos ir ryšių technologijas skaičių“.

Briuselis pabrėžia, kad piktnaudžiavimas tokiomis technologijomis gali turėti destabilizuojančių padarinių, kurie padidintų konfliktų riziką.

Pareiškime ES ragina tokią praktiką taikančius veikėjus nutraukti šią piktavališką veiklą. Bendrija ir jos narės siūlo visiems partneriams stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą dėl kibernetinės erdvės saugumo ir stabilumo.

ES deda pastangas dėl didesnio kibernetinės erdvės atsparumo ir kompanijų bei piliečių informavimo. Bendrija taip pat pabrėžia diplomatinių priemonių reaguojant į pažeidimus svarbą.

Pareiškime kalbama ir apie būtinybę tarptautinei bendrijai padvigubinti kovos su piktavališkais veiksmais kibernetinėje erdvėje pastangas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "Europos Sąjunga ir jos valstybės narės aistringai gina atvirą, stabilią ir patikimą kibernetinę erdvę, gerbiančią žmogaus teises, pagrindines laisves ir teisinę valstybę" - VISĄLAIK siekėm DEMOKRATIJOS, kada mūsų siekiai buvo pakirsti, kas čia per naujadaras 'teisinė valstybė', kas čia mus bando suklaidint, KAS siekia SAVO valią primest?.. Kažkada kažkas mums primetė 'komunizmą' (sako kad žydai), dabar kažkokie 'teisininkai' BANDO mums primesti kažkokį 'teisinizmą'; - NEAPSIGAUKIME, aniems žmonės NERŪPI, jie TIK apie savo visuotinę DIKTATŪRĄ kliedi. Taip kad: "ŠALIN savo plaukuotas letenas nuo DEMOKRATINIO Interneto!".

Nejuokinkit

Nejuokinkit portretas
Jus pradzioje ismokite gerbti ES piliecius, paskui tikekites pagarbos! Stalinas ir Hitleris "pagarbos" sieke jega, bet kur jie dabar?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių