ES teisina J. C. Junckerio šmaikštų stilių

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio (Žano Klodo Junkerio) padėjėjai antradienį teisino jo nusižengimus protokolui per Europos Sąjungos lyderių sutikimo ceremoniją praeitą savaitę Rygoje vykusiame viršūnių susitikime, sakydami, kad šis pareigūnas jau seniai garsėja savo „šmaikščiu stiliumi“.

Per viršūnių susitikimo atidarymą penktadienį J.-C.Junckeris nerūpestingai bučiavo lyderius į galvą, tampė jų kaklaraiščius, kariškai atidavinėjo pagarbą, ir plekšnojo ne vien per pečius, bet ir per pilvą, krūtinę bei veidą.

„Jis žinomas dėl savo labai neformalaus ir dažnai šmaikštaus stiliaus“, – sakė žurnalistams Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas, išprovokuodamas klausytojų juoką.
Jis pridūrė, kad J.-C.Junckeris, Europos politikos senbuvis, „asmeniškai ir labai gerai pažįsta“ visus lyderius, su kuriais jį sieja „abipusio pasitikėjimo“ ryšiai.

J.-C.Junckeris taip pat pasišaipė iš Vengrijos premjero Viktoro Orbano, kurį daugelis laiko autoritariniu lyderiu, juokais pasveikindamas jį kaip „diktatorių“.

V.Orbanas neliko skolingas, atsakęs: „Sveiki, didysis kunigaikšti.“ J.-C.Junckeris gimtasis Liuksemburgas yra žinomas kaip didžioji kunigaikštystė, nors tai viena mažiausių pasaulyje valstybių.

M.Schinas atsisakė komentuoti, kaip J.-C.Junckeris, buvęs Liuksemburgo premjeras, iš tikrųjų vertina V.Orbano politiką.

Dešiniųjų pažiūrų V.Orbanas jau ne vienerius metus pakurstydavo kitų ES lyderių pasipiktinimą dėl savo vykdomų didelio masto konstitucinių ir institucinių pokyčių, kurie, pasak kritikų, suvaržė žiniasklaidos laisvę ir sumenkino teismų autoritetą.

Neseniai V.Orbanas vėl atsidūrė dėmesio centre, pasiūlęs svarstyti galimybę Vengrijoje sugrąžinti mirties bausmę, kuriose visoje ES buvo atsisakyta.

Per susitikimą Rygoje J.-C.Junckeris smarkokai paplekšnojo per veidą Liuksemburgo užsienio reikalų ministrui Jeanui Asselbornui (Žanui Aselbornui), pabučiavo į praplikusią kaktą Belgijos premjerą Charles'į Michelį (Šarlį Mišelį), taip pat fotografuojantis pridėjo savo kaklaraištį po kaklu atlapota apykakle atėjusiam Graikijos premjerui Aleksiui Ciprui (Alexis Tsipras).

Jis taip pat garsiai reiškė abejones dėl atvykusiųjų tapatybės ir skundėsi, kad jo laikas švaistomas sutikimo ceremonijai.

„Tai buvo smagioji labai ilgo ir nuobodaus sutikimo proceso dalis“, – aiškino M.Schinas.

J.-C.Junckerus garsėja dėl savo gebėjimo pasitelkti humoro jausmą ir neformalų bendravimą, kad pasiektų kompromisą tarp ES lyderių, bet dėl savo elgesio kai kada buvo kaltinamas padauginantis alkoholio, nors politikos veteranas tai neigia.

Europos Komisijos vairą jis perėmė pernai lapkritį, kai jo konservatyvus EPP blokas laimėjo Europos Parlamento rinkimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
Man tai šis seniokas atrodė arba girtuoklis ,arba seksualinis iškrypėlis.paliko labai prąstą nuomonę .Vaiždas buvo, kaip susireikšminusių girtų mafiukų bambatrynis su kekšėm.Kilo klausimas ,kokios atgyvenos valdo ES.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių