Estija ragina NATO, ES ir JAV kartu užtikrinti atgrasymą rytiniame sparne

  • Teksto dydis:

NATO gali atgrasyti potencialų priešininką iš Rytų tik glaudžiai bendradarbiaudamas su Europos Sąjunga ir JAV, penktadienį pareiškė Estijos gynybos ministras Juri Luikas (Jūris Luikas).

„NATO turi pagerinti savo galimybes suteikti paramą sąjungininkams, kurie užpuolami. NATO galės užtikrinti atgrasymą rytiniame flange tik glaudžiai bendradarbiaudamas su Europos Sąjunga ir JAV“, – Bratislavoje per tarptautinį saugumo forumą „Globsec“ pareiškė J. Luikas.

Ministro žodžius naujienų agentūrai „Interfax“ penktadienį citavo Estijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

J. Luikas paragino sutelkti pagrindinį dėmesį į pajėgų reagavimo greitį bei karių pasirengimą. Anot ministro, NATO būtina pirmąkart nuo Šaltojo karo pabaigos pradėti treniruotis perkelti pajėgas iš vienos Aljanso teritorijos į kitą.

Pasak jo, svarbu, kad tokiems manevrams netrukdytų biurokratija, taigi, per vasarą vyksiančius viršūnių susitikimus ES ir NATO turi sutarti ieškoti būdų pagreitinti sąjungininkų padalinių judėjimą per valstybių sienas.


Šiame straipsnyje: EstijaNATOJuri LuikasJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas

Kauniokas portretas
Porno klounai estai neskire Holivudo nuo karo.

Krym rosija

Krym rosija  portretas
Nepades tau nato, maziau gavgav tai gal ir bus kas..

Kęstas

Kęstas portretas
Kodėl mums naudinga leisti įsigyti dar vieną pilietybę, neprarandant Lietuvos pilietybės? Tauta sensta, nes gimstamumas mažas. Medicinos mokslas vystosi nepaprastai greitai. Todėl greitu laiku tapsime pensininkų tauta. O iš kur tos pensijos? Kas uždirbs? Gavę antros valstybės pilietybę, mūsų broliai ir seserys lietuviai emigrantai galės dirbti tos antros valstybės tarnautojais. Jei jie grįš senatvei į Lietuvą, tai mokesčius už jų didžiules (mūsų požiūriu), antroje valstybėje tokiu būdu uždirbtas, pensijas, jie, kaip Lietuvos rezidentai ir nacionalai, turės mokėti Lietuvoje (pavyzdžiui, sutartis su JAV, 19-tas straipsnis, paragrafas b).
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių