Estijos perspėjimas: Rusija siekia verbuoti įtaką darančius agentus

  • Teksto dydis:

Rusija vykdo informacinį karą prieš Vakarų valstybes, tačiau didesnį pavojų kelia Rusijos pastangos verbuoti įtaką darančius agentus, mano Estijos užsienio žvalgybos departamento generalinis direktorius Mikkas Marranas (Mikas Maranas).

„(Sankt) Peterburge pradėjo dirbti Rusijos ginkluotųjų pajėgų informacinio karo skyrius, kuriame kiekvieną darbo dieną nuo 9 iki 17 valandos informacinio karo kariai dirba prieš NATO“, – sakė M. Marranas, ketvirtadienį Taline pristatydamas metinę ataskaitą „Tarptautinis saugumas ir Estija 2018“.

Estijos žvalgybos vertinimu, Rusija šiuo metu yra pajėgi vykdyti dideles dezinformacijos kampanijas prieš Vakarų valstybes.

„Esant informacinio karo Europoje fonui vykdomas daug pavojingesnis procesas – įtaką darančių agentų verbavimas, aktyviai tęsiamas ir 2018 metais“, – sakė M. Marranas.

„Ypatingas (verbavimo) tikslas yra Europos politikai, verslininkai, mokslininkai ir visuomenės nuomonės lyderiai, žurnalistai. Kremlius išsikelia tikslą turėti efektyviai veikiantį tinklą, kad galėtų daryti įtaką sprendimų priėmimo procesui Europoje“, – teigė Estijos užsienio žvalgybos vadovas.

Jis nurodė, kad Rusija bando pakirsti Vakarų valstybių vienybę, šalių tarpusavio pasitikėjimą. „Deja, ši politika bus tęsiama ir ateinančiais metais“, – sakė jis.

Apie informacinių operacijų pajėgų sukūrimą Rusijoje anksčiau pranešė rusų gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Suformuotos informacinių operacijų pajėgos, kurios bus gerokai efektyvesnės, stipresnės. Propaganda turi būti protinga, išmani ir veiksminga“, – pernai vasarį Valstybės Dūmoje sakė S.Šoigu, atsakydamas į klausimą, ar Rusijai būtina atkurti už kontrpropagandą atsakingą valdybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir po kiek tie rusai moka - juk kažkaip pragyvent reikia... jei vietiniai 'nusipelnėliai' ant savo Tautos skersą deda.

visi ytaka darantys agentai

visi  ytaka  darantys agentai portretas
tiek Estijoj ,tiek Lietuvoj randasi prezidenturose ,teisingumo ministerijose ir uzsienio reikalu ministerijoj..... ......ir jie uzverbuoti dar pries nepriklausomybes atsiradima , pavargusius nuo vogimo ir aferu juos pakeite subneliai dukros ir anukai

paveluota

paveluota portretas
informacija tai kazkoks atsibudes po letarginio miego zmogelis juk jau is 1 d. aisku kad u. zvalgyba nepaliks tu saliu kurios pabego is ju valdymo ir itakos palikdami savo agentus is buvusiu kom. ir kgb tarnavusiu ir iki siol tarnaujanciu ir tai pagr. socdemonu susivienjime esantys asmenys tik gudriai uzsislaptine ir dar palaikomi/kazkieno/?.......
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių