Estijoje suimti du valstybės išdavyste įtariami asmenys

  • Teksto dydis:

Talino teismas Valstybinės prokuratūros prašymu nurodė suimti du valstybės išdavyste kaltinamus vyrus, iš kurių vienas numanomo nusikaltimo metu dirbo Estijos gynybos pajėgų vyriausiajame štabe.

Įtariama, kad suimtieji perdavė įslaptintos medžiagos Rusijos karinės žvalgybos agentūrai GRU, pranešė prokurorai.

Estijos kariuomenės Vyriausiasis štabas kol kas nekomentavo žinios, kad vienas iš įtariamųjų dirbo šioje institucijoje. Generalinė prokurorė Lavly Perling (Lavli Perling) įvardijo jį kaip kaip 1980 metais gimusį artilerijos karininką Denisą Metsavasą, tarnavusį Karinio aprūpinimo skyriuje. Nuo pirmadienio jis turėjo pradėti tarnybą savanoriškojoje krašto apsaugos organizacijoje „Kaitseliit“.

Kariuomenės vadas generolas Riho Terras (Rihas Teras) sakė, kad majoras D. Metsavasas kariuomenėje tarnavo nuo 2008-ųjų ir buvo žinomas kaip atsakingas ir kompetentingas karininkas.

„Tačiau iš tikrųjų jis buvo išdavikas“, – pareiškė generolas ir pridūrė, kad kariuomenei buvo suduotas stiprus smūgis.

Gynybos ministro pavedimu bus sukurta specialioji komisija, tirsianti įvykį.

„Man kelia didelį susirūpinimą dviejų Estijos piliečių, įtariamus valstybės išdavimu, sulaikymas. Valstybės išdavimas – vienas rimčiausių nusikaltimų, kuris reiškia slaptą ir priešišką veiklą, visų Estijos gyventojų ir mūsų sąjungininkų pasitikėjimo išdavimą“, – nurodė premjeras Juri Ratas (Jūris Ratas).

„Valstybės išdavimo aptikimas yra Estijos kontržvalgybos ir kitų kompetentingų institucijų rimto ir profesionalaus darbo rezultatas. Šiandienos žinia yra vienareikšmiškas signalas: vieną sykį visi įtariamieji bus rasti ir kiekviena tokia veika bus nubausta“, – pridūrė vyriausybės vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel iki siol socmafija globoja tokius basciukus ir pan. nes ir ja reiketu teisti.......

...

... portretas
O kada pas mus dėdulę su broileriuku suims?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių