Estijoje vokiečių naikintuvai pradėjo saugoti Baltijos šalių oro erdvę

  • Teksto dydis:

Estijos Emario oro pajėgų bazėje ketvirtadienį įvyko iškilminga NATO rotacijų, saugančių Baltijos šalių oro erdvę, pasikeitimo ceremonija, per kurią Prancūzijos oro pajėgų pilotus pakeitė vokiečiai.

Estijos gynybinių pajėgų vado pavaduotojas generolas majoras Indrekas Sirelis įteikė prancūzų pilotams medalius už dalyvavimą Baltijos oro erdvės apsaugos misijoje. Jis padėkojo kariams už Estijos, Latvijos ir Lietuvos oro erdvės apsaugą, pranešė Gynybinių pajėgų generalinis štabas.

Iš Vokietijos atvykusių karių nuolatinė bazė yra įsikūrusi Noiburge, Bavarijos žemėje. Estijoje buvo dislokuoti beveik 160 vokiečių karių ir penki naikintuvai „Eurofighter“.

Gynybos ministerijos generalinis sekretorius Kristjanas Prikkas (Kristianas Prikas) per ceremoniją pareiškė, kad bendradarbiavimas su Prancūzija buvo puikus ir kad jis sustiprino strateginius dvišalius santykius.

„Ypač noriu padėkoti prancūzų kontingentui už pasirengimą bendradarbiauti ir per mūsų strategines pratybas „Siil“ bei indėlį į treniruotes papildomais orlaiviais“, – sakė K. Prikkas.

Jis taip pat pasveikino vokiečių kontingentą: „Vokietija – viena iš šalių, nuolat dalyvaujančių NATO Baltijos oro erdvės apsaugos misijoje. Tai, kad vokiečių kariai jau penktąkart atvyko į Emarį, rodo itin sėkmingą karinį bendradarbiavimą tarp Estijos ir Vokietijos.“

Dar viena NATO oro policijos misija yra dislokuota Lietuvos Šiaulių aviacijos bazėje, kur Belgijos kariai penktadienį pakeis portugalus ir ispanus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amerikofobas

Amerikofobas portretas
nuo vrnuzada saugoti, nors geriau nuo amerikosu saugotu

...

... portretas
Ir tie raketas mėtys?..

aš portretas
atrodo, jog estai rūpinasi savo oro erdve , tik savo, o ne abstrakčiai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių