Estijos gėjų parade dalyvavo šimtai žmonių

  • Teksto dydis:

Šimtai žmonių šeštadienį Taline dalyvavo pirmajame gėjų parade nuo 2007 metų, kai šį renginį užtemdė smurtas.

Pasak organizatorių, taikus paradas, kuriame dalyvavo maždaug 1,8 tūkst. žmonių, pavyko, nors prieš jį protestavo nedidelė grupelė žmonių.

„Visas festivalis „Baltic Pride“ praėjo labai gerai ir paradas taip pat praėjo gerai“, – naujienų agentūrai AFP sakė renginio atstovė Brigitta Davidjants (Brigita Davidjants).

„Jis išvedė bendruomenę į gatves, parodė, kad Estijoje yra daugiau nei keli LGBT žmonės ir daugiau nei keli LGBT sąjungininkai“, – sakė ji.

Praėjusį kartą, prieš dešimtmetį, vykęs gėjų paradas Taline baigėsi chaosu: oponentai dalyvius mušė, svaidė į juos akmenis.

2014 metais Estijoje buvo priimtas tos pačios lyties asmenų civilinių partnerysčių įstatymas, bet aktyvistai sako, kad jo įgyvendinimas vėluoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Debiliskai putleristiniai marozai jiems labai pavydi. Tokius vatnykus reikia pizdinti lauk is normaliu valstybiu i debiloidiskas salis,ten kur jiems ir vieta.

...

... portretas
Tai kad tie iškrypėliai pasisavino vaikų piešiamą vaivorykštę geriausiai parodo jų pagrindinius tikslus.

Nepritariu

Nepritariu portretas
Na kam to reikia? Pirma tegupabando juos gydyti. Pasakykit,kuris tevas ar mama nori, kad ju vaikas butu benormalys. Kita karta psichinuai ligoniai regs savo paradus arba dar kokia liga sergantys surengs savo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių