Estijos politinis judėjimas „Eesti 200“ apsisprendė tapti partija

  • Teksto dydis:

Estijos politinio judėjimo „Eesti 200“ taryba antradienį priėmė sprendimą rudenį įsteigti naują partiją ir ateinančiais metais dalyvauti parlamento rinkimuose.

Judėjimo spaudos tarnyba nurodė, kad „Eesti 200“ taps partija ne vėliau lapkričio mėnesio.

„Turime viziją, kokie ilgalaikiai pokyčiai būtini Estijai ir kuriuos iš šių pokyčių reikia įgyvendinti. Mūsų stipri komanda šiandien (antradienį) nutarė, kad yra pasiruošusi imtis šių pokyčių, nes per visą vasarą vykusius susitikimus matėme, kad mūsų idėjos daugelio palaikomos, o kitos partijos nemąsto tokiu lygmeniu“, – sakoma judėjimo tarybos pirmininkės Kristinos Kallas (Kristinos Kalas) pranešime spaudai.

Pasak jos, kuriama partija pabrėš asmenų laisvę, pažangumą, skaidrumą, atskaitingumą, atvirumą, atsinaujinimą ir estiškumą.

„Estijos žmonės protingi, jų neįmanoma paveikti pinigais. Raginame grįžti į politiką mokslininku, mokytojus, inžinierius ir verslininkus“, – sakė valdybos narys Meelis Niinepuu (Mėlis Nynepū) ir kaip pavyzdį pateikė prezidentės Kersti Kaljulaid žodžius, jog besirūpinantieji Estijos ateitimi negali kalbėti, kad politika jiems nepatinka.

„Jeigu patys to nepadarysime, (kiti) tai padarys už mus“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių