Euro zonoje numatoma defliacija

  • Teksto dydis:

Europos Centrinio Banko (ECB) vertinimais, ateinančiais mėnesiais euro zonoje bus fiksuojama defliacija, interviu vokiečių žurnalui „Wirtschaftswoche“ pareiškė ECB vadovo pavaduotojas Vitoras Constancio‘as (Vitoras Konstancijas).

„Trumpalaikėje perspektyvoje padėtis nebus lengva“, - pareiškė jis ir pridūrė, kad galiojantys ECB lūkesčiai dėl kitų metų infliacijos, kuri, kaip oficialiai prognozuojama, turėtų siekti 0,7 proc., jau yra „pasenę“.

Pasak V. Constancio, ECB reikia užkirsti kelią kainų smukimui, nes jis „įsuktų užburtą ratą“, kuomet didėtų įmonių išlaidos darbo užmokesčiui ir mažėtų pelnas.

„Tokiu atveju ekonomiką ištiktų nuosmukis“, - pareiškė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na ką jūs, ponai

Na ką jūs, ponai portretas
Kuris dar čia manote, kad ne ten pataikėme, kad ne tą pinigą nuo Naujųjų pasirinkome? ___ Viskas tvarkoje, mus valdo protingų ir kilnių žmonių grietinėlė. ___ Tik pasigilinkite ką jie sako...: ECB reikia užkirsti kelią kainų smukimui, nes jis „įsuktų užburtą ratą“, kuomet didėtų įmonių išlaidos darbo užmokesčiui ir mažėtų pelnas. ____ Ar pagaliau supratote? Mums reikia kad kainos kiltų ir būtų kuo daugiau ubagų, nebetgalinčių net valgio nusipirkti - taip ekologiškai išspręsime šiukšlynų klausimą.Mums reikia jokiu būdu nedidinti algų.... ___ Nes svarbiausia Europoje yra ne žmogus, o įmonės pelnas. Valiooo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių