Europa dūsta nuo šalto smogo

  • Teksto dydis:

Europą apgaubęs stipriai užterštas oras antradienį privertė imtis skubių priemonių visame žemyne.

Nuodingas šaltas teršalų mišinys aplinkoje be vėjo, smarkai deginant anglis ir malkas būstų šildymui sudaro žemę apgaubusį smogą.

Daugelyje šalių, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Briuselyje pareigūnai perspėjo, kad vaikai ir pagyvenę žmonės ar turintieji kvėpavimo sutrikimų vengtų eiti laukan.

Pareigūnai Paryžiuje nurodė, kad nuo pirmadienio gatvėse nevažinėtų seni taršūs automobiliai, sumažino visuomeninio transporto bilietų kainas. Daugelyje Prancūzijomis regionų apribotas transporto greitis.

Londoną apgaubęs šalto tiršto smogo debesis antradienį privertė atšaukti apie 100 skrydžių Hitrou oro uoste; miesto valdžia paskelbė „juodąjį“ pavojaus lygį dėl smarkiai pablogėjusios oro kokybės Didžiosios Britanijos sostinėje.

Pagal aptarnaujamų keleivių skaičių judriausiame Europos oro uoste dėl prasto matomumo teko atšaukti apie 100 iš 1,3 tūkst. skrydžių.

Šiomis dienomis Madride pavojus nebuvo paskelbtas, bet iki sausio 1-osios septynias dienas čia buvo labiausiai užteršto oro tarpsnis, per kurį Ispanijoje buvo ribojamas eismas, reguliuotas pagal transporto priemonių numerius.

Rytų Europą taip pat gaubia smogas dėl gausiai deginamų malkų ir akmens anglies, staiga atšalus orams.

Vengrijos valdžia taršos pavojų paskelbė maždaug 20 miestų, taip pat ir Budapešte, kur nuo pirmadienio iki trečiadienio uždrausta važinėti automobiliams be katalitinių konverterių.

Bulgarijoje oro tarša dusina Sofiją, kuri jau laikoma labiausiai teršiama Europoje sostine. Tačiau čia dar neskelbta jokių ypatingų apribojimų.

Lenkijoje Krokuvoje, pasižyminčioje nešvariausiu šalyje oru, pirmadienį patvirtintas veiksmų prieš smogą planas – iki 2023 metų visiškai atsisakyti labiausia orą teršiančių krosnių.

Lenkijoje taip pat planuojama uždrausti deginti žemos kokybės akmens anglį – svarbi bet brangi priemonė, nes šioje šalyje būtent akmens anglimi šildoma 72 proc. būstų.

Protestuotojai, tarp kurių yra ir 31-erių Piotras Kopalka, įteikė peticiją, raginančią Varšuvą imtis panašių kaip Krokuvoje priemonių.

„Mes norime gyventi sveikame mieste“, – sakė jis, apsivilkęs juodą apdarą ir užsidėjęs kaukę nuo taršos bei nešinas dalgiu.

„Padėtis Varšuvoje vis labiau kelia nerimą, mes privalome veikti“, – pareiškė P.Kopalka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ portretas
Eilinė enviromistinė tuščia lempa, nes man ką tik pranešė iš ten kur paminėta, ka jokios smogo ten nėra aplamai ir labai keista kodėl apie tokius smogus nepraneša JAV, kur mašinų, šiluminių elekrinių žymiai daugiau nei Europoje :)?!. Atmosfera beje vėsta būtent nuo kietųjų dalelių kurios vėsina aukštai pakilusios į atmosferoje, nes saulės šviesos nepraleidžia dėl to mažiau kaista atmosfera, dalelės jos labai lengvos ir aukštai pakyla !. Enviromistai juk yra kartu ir liberalrastais kurie per tą enviromistą snori iškaulinti daug pinigų iš politikų, kad finansuoti jų visokius projiektus kurių dažnai aplamai nereikia, todėl tos liberalrastinės Europos šalys labai supyko, kad pralaimėjo Hitlerša ir laimėjo Trampas kuris turi visai kitokį požiūri į enviromistų propagandą !. Beje debesys irgi vėsina atmosferą kurias sukelia garuontys vanduo nuo saulės šviesos !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių