Europa nesnaudžia – jau sudaryta darbo grupė D. Britanijos pasitraukimui iš ES

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga šeštadienį nurodė paskyrusi belgą Didier Seeuwsą (Didjė Seuvsą) vadovauti ypatingajai darbo grupei, kuri ves derybas dėl Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš Bendrijos.

D. Seeuwsas – ilgametis buvusio Europos Vadovų Tarybos pirmininko Hermano van Rompuy (Hermano Van Rompėjaus) padėjėjas.

„Galiu patvirtinti, kad ... sudaryta darbo grupė, kuri rūpinsis visomis derybomis“, – sakė naujienų agentūrai AFP dabartinio ES prezidento Donaldo Tusko atstovas Prebenas Aamannas (Prebenas Amanas). Jis taip pat patvirtino, kad tai grupei paskirtas vadovauti D. Seeuwsas.

Pasak P. Aamanno, D. Seeuwsas šiuo metu užsiima paruošiamaisiais darbais, o derybos turėtų būti pradėtos po to, kai Britanija oficialiai informuos Europos Vadovų Tarybą norinti pasitraukti iš Europos Sąjungos.

D. Tuskas ir ES lyderiai penktadienį sakė, kad šios derybos, kad ir kokios būtų sunkios, turėtų būti pradėtos kuo greičiau, jog būtų išsklaidytas netikrumas po „Brexit“ balsavimo. Ketvirtadienį įvykusiame referendume Jungtinė Karalystė apsisprendė pasitraukti iš 28 valstybių bloko.

Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), kuris po to balsavimo paskelbė atsistatydinantis, sakė, kad vesti derybas patikės savo įpėdiniui. Jis turėtų perimti vyriausybės vadovo postą iki spalio pradžios.

Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas (Martinas Šulcas) šeštadienį sakė, kad D. Camerono sprendimas atsistatydinti tik spalį yra skandalingas ir prilygstantis „viso (Europos) žemyno paėmimu įkaitu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maitas

Maitas portretas
Nera ko laukti spalio. Jei jau nubalsavo taip, tai tegul ir pradeda visas isstojimo proceduras dabar. Nera ko sokineti, auksciau bambos neisoksi. Masonu gabalai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių