Europos Parlamentu pasitikima labiausiai iš visų ES institucijų

  • Teksto dydis:

Pagal ketvirtadienį paviešintus naujausius „Eurobarometro“ apklausos duomenis, Europos Parlamentas įtvirtino savo poziciją kaip labiausiai pasitikėjimą kelianti Europos Sąjungos institucija.

Europos Komisija paskelbė pavasarį atliktos standartinės „Eurobarometro“ apklausos duomenis, atskleidžiančius visuomenės suvokimą apie ES institucijas. 50 proc. apklaustų ES gyventojų teigė, jog jie pasitiki Europos Parlamentu. Palyginti su 2017 m. rudeniu, šis rodiklis pakilo 5 proc. punktais, o nepasitikėjimo Europos Parlamentu lygis per tą patį laiką nukrito 3 proc. punktais. Lietuvoje pasitikėjimo Europos Parlamentu rodiklis dar didesnis - 67 proc.

Per visą šią Europos Parlamento kadenciją pasitikėjimas šia institucija sustiprėjo nuo 34 proc. (2014 m. gegužę) iki dabartinio rekordinio lygio - 50 proc. Apklausa taip pat parodė, jog 93 proc. jos dalyvių žino apie Europos Parlamentą - gerokai daugiau nei apie kitas institucijas ir šiek tiek daugiau nei per praėjusią „Eurobarometro“ apklausą.

Europos Sąjunga vidutiniškai pasitiki 42 proc. jos gyventojų - pasitikėjimas ja išlieka didesnis nei valstybių valdžios institucijomis (34 proc.). Lietuvoje šis rodiklis yra pats didžiausias iš visų Sąjungos šalių - 66 proc.

Europos Parlamento pirmininkas Antonio Tajanis taip komentavo šiuos „Eurobarometro“ apklausos rezultatus: „Esamas Europos Parlamentas siekia sumažinti ES institucijų ir piliečių atotrūkį, ir jis dirba savo darbą gerai. Tai rodo pačių piliečių atsakymai į naujausią „Eurobarometro“ apklausą. Parlamentas yra labiausiai vertinama ES institucija, o per pastaruosius šešis mėnesius pasitikėjimas Europos Parlamentu dar labiau išaugo. Norėčiau padėkoti visiems europarlamentarams, kurie sudaro šią Asamblėją. Mes įrodėme, jog sugebame atlikti esminį vaidmenį svarstant, kaip pakeisti Europą ir padidinti jos veiksmingumą. Konkrečiai, padėjome surasti europietišką atsaką imigracijos iššūkiui, kuris, kaip patvirtina „Eurobarometro“ duomenys, yra svarbiausias mūsų piliečiams rūpimas klausimas. Praėjusį lapkritį priėmėme savo poziciją dėl prieglobsčio sistemos reformos, kurioje dera tvirtumas ir solidarumas. Mes taip pat pasiūlėme trumpo, vidutinio ir ilgo laikotarpio strategijas, skirtas sustabdyti priverstinį žmonių išvykimą iš Afrikos. ES Taryba nebegali atidėlioti prieglobsčio reformos ir privalo suvokti, jog imigracijos valdymas daro didelę įtaką Sąjungos ateičiai.„



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
:O ???

klp

klp portretas
Užkniso tie reitingai iš įmonėlės "viena boba sakė" Žiniasklaidoje pateikiamos informacijos patikimumas - žemiau 0. Tai ir yra laisvė?

Eurobar

Eurobar portretas
Ne apklausa o viešosios nuomonės formavimas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių