Europos politikai didžiuojasi patekę į Rusijos „juodąjį sąrašą“

  • Teksto dydis:

Europos politikai, sužinoję, kad yra įtraukti į Rusijoje nepageidaujamų asmenų sąrašą, šeštadienį sakė, kad didžiuojasi ten patekę, ir žadėjo toliau pasisakyti prieš Maskvos politiką Ukrainos atžvilgiu.

„Būvimas tame sąraše nekeičia mano įsipareigojimų Ukrainos žmonėms“, – socialiame tinkle „Twitter“ rašo Švedijos europarlamentarė Anna Maria Corazza Bildt (Ana Marija Koraca Bilt), iškili Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikė.

„Turiu daugiau kuo didžiuotis negu bijoti! ... Putino sąrašas yra patvirtinimas, kad kaip parlamentarė elgiuosi teisingai“, – pridūrė centro dešiniųjų pažiūrų politikė, kuri yra buvusio Švedijos užsienio reikalų ministro Carlo Bildto (Karlo Bilto) žmona.

Ji yra viena iš aštuonių Švedijos piliečių, minimų, kaip patvirtino šios Šiaurės šalies užsienio reikalų ministerija, tarp 89 asmenų, kuriems uždrausta atvykti į Rusiją – daugiausiai Europos politikų ir pareigūnų.

Kai kurie vardai iš to sąrašo buvo paviešinti: tarp jų atsidūrė Europos Parlamento Liberalų frakcijos vadovas ir Belgijos ekspremjeras Guy Verhofstadtas (Gi Verhofstatas) bei buvusi Švedijos kultūros ministrė – centro kairiųjų pažiūrų Lena Adelsohn Liljeroth (Lena Adelsohn Liljerot).

Buvęs Čekijos užsienio reikalų ministras Karelas Schwarzenbergas (Karelas Švarcenbergas), įnirtingai kritikuojantis Rusijos politiką Ukrainoje, taip pat patvirtino esantis įtrauktas į tą „juodąjį sąrašą“ ir džiaugėsi tokiu sprendimu.

„Kai pamačiau kitus vardus (tame sąraše), supratau, kad esu labai padoriame klube. Laikau tai apdovanojimu“, – politiko žodžius citavo naujienų agentūra ČTK.

Lenkijos žiniasklaida nurodė, kad į sąrašą pateko 18 šios šalies piliečių, tarp jų Senato pirmininkas Bogdanas Borusewiczius (Bogdanas Borusevičius) ir nacionalinės gynybos ministro pavaduotojas Robertas Kupieckis (Robertas Kupeckis).

Olandijos premjeras Markas Rutte (Markas Rutė) penktadienį atskleidė, kad minėtas sąrašas buvo perduotas ES šalių ambasadoms. M.Rutte nurodė, kad Olandijos vyriausybė atmeta šį Rusijos veiksmą ir kad „aiškiai ir tvirtai“ informuos Maskvą apie savo poziciją dėl to žingsnio, kuris „nėra pagrįstas tarptautine teise“.

Pasak jo, toks sąrašas buvo sudarytas atsakant į ES sankcijas Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainoje – Krymo aneksijos ir separatizmo kurstymo šalies rytuose.

„Tai labai sukrečiantis elgesys, kuris, deja, negerina Rusijos įvaizdžio, tad mes paprašėme paaiškinimo dėl tokio elgesio“, – Švedijos užsienio reikalų ministrė Margot Wallstroem (Margo Valstriom) sakė naujienų agentūrai TT.

Tuo tarpu Vokietijos vyriausybė pareikalavo, kad Maskva viešai paskelbtų minėtą sąrašą ir įvardytų galimybes jį užginčyti.


Šiame straipsnyje: Rusijajuodasis sąrašasES

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha tiem idiotam

cha cha cha tiem idiotam portretas
Fasistine europa, laizydama amerikai subine,nuo Rusijos sankciju su produktais neteko labai daug pinigu,ir su pramoninem prekem tas pats,nes rublio nuvertinimas skatina kelti savo gamyba,europos prekes labai brangios pasidare ir Rusijoi neparsiduoda,Dabar europos debilai nezino ka daryti,neteke Rusijos rinkos.Rusija pasirodo ES reikalingesne,nei ES Rusijai.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Visai sukvailėjo fašistinė Putino klika: įvesdama sankcijas maisto produktams iš ES, peršovė sau vieną koją, o dabar sudarydama „juodąjį sarašą“, nepagailėjo peršauti sau kitą koją.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių