F. Hollande'as aptarė migrantų padėtį Kalė uoste

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fansua Holandas) penktadienį vakare telefonu aptarė migrantų krizės Kalė uoste padėtį su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Davidu Cameronu (Deividu Kameronu).

Prieš šį pokalbį F.Hollande'as sakė žurnalistams, kad dėl padėties šiame Lamanšo sąsiaurio uoste „atsakomybę turi prisiimti kiekvienas“, kai ši krizė pablogino anglų ir prancūzų santykius, virtusius karšta politine problema.

„Jie abu išreiškė susirūpinimą dėl kilusių iššūkių saugumui ir pakartojo pasiryžimą tęsti darbą kartu, kad nelegalios migracijos problemos būtų išspręstos“, – sakoma D.Camerono tarnybos pranešime.

D.Cameronas pažadėjo „daugiau užtvarų, daugiau išteklių, daugiau specialiųjų šunų“, kad visa tai padėtų Prancūzijos policijai. Taip britų premjeras kalbėjo po pasitarimo su vyriausybės nepaprastųjų situacijų komitetu COBRA ir perspėjo, kad krizė gali tęstis visą vasarą.

Vyriausybę kritikuojantieji tvirtina, kad tokių priemonių nepakanka; Transporto keliais asociacijos vyriausiasis pareigūnas Richardas Burnettas (Ričardas Bernetas) tvoras ir šunis pavadino tik „lipniais pleistrais“.

D.Cameronas buvo kritikuotas ir dėl prieštaringų, visą savaitę Britanijos žiniasklaidoje vyravusių komentarų apie krizę, o įpykę sunkvežimių vairuotojai užblokavo tunelį po Lamanšu iš Anglijos pusės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių