Per G-20 susitikimą įvyko papildomas D. Trumpo ir V. Putino pokalbis

  • Teksto dydis:

Per Didžiojo dvidešimtuko (G-20) šio mėnesio viršūnių susitikimą Hamburge įvyko papildomas Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Vladimiro Putino pokalbis, apie kurį anksčiau nebuvo skelbta, antradienį pripažino Baltieji rūmai.

Po trumpo pasisveikinimo dviejų dienų viršūnių susitikimo pradžioje ir liepos 7 dieną įvykusio ilgau kaip dvi valandas trukusio dvišalio susitikimo, dalyvaujant jų užsienio reikalų ministrams, D.Trumpas ir V.Putinas dar kalbėjosi per vakarienę paskutinį G-20 forumo vakarą, sakė vienas pareigūnas.

„Per G-20 įvyko vakarienė, skirta bendrauti tik poromis, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas. – Artėjant pabaigai prezidentas per tą vakarienę pasikalbėjo su V.Putinu.“

Ši informacija iškėlė klausimų, apie ką jiedu kalbėjosi, kas dalyvavo ir kodėl apie šį susitikimą nebuvo užsiminta anksčiau.

D.Trumpo administraciją persekioja įtarimai, jog artimiausi prezidento patarėjai slapta susimokė su Rusija, kad jis laimėtų 2016 metų rinkimus.

D.Trumpo vyriausiasis sūnus Donaldas jaunesnysis neseniai paskelbė elektroninius laiškus, rodančius, kad jis kampanijos metu buvo surengęs Kremliui artimais asmenimis, vildamasis gauti informacijos, galinčios pakenkti jo tėvo varžovės demokratės Hillary Clinton (Hilari Klinton) įvaizdžiui.

Antradienį vakare D.Trumpas tviteryje piktinosi užuominomis, kad jo pokalbis su V.Putinu per G-20 vakarienę buvo nederamas. „Išgalvotos naujienos apie slaptą vakarienę su Putinu yra „nesveikos“. Visi G-20 lyderiai ir sutuoktiniai buvo Vokietijos kanclerės pakviesti. Spauda žinojo! – pareiškė jis. – Išgalvotos naujienos tampa vis nesąžiningesnės! Net vakarienė, Vokietijoje surengta 20-čiai pagrindinių lyderių, parodoma kaip bloga!“

Kitas Baltųjų rūmų pareigūnas neigė, kad įvyko koks nors D.Trumpo ir V.Putino „antras susitikimas“, ir nurodė, kad buvo tik „trumpas pokalbis vakarienei baigiantis“.

„Insinuacija, kad Baltieji rūmai bandė „nuslėpti“ kažkokį antrą susitikimą, yra klaidinga, piktavališka ir absurdiška, – sakė šis pareigūnas. – Per vakarienę prezidentas Trumpas buvo pasodintas tarp ponios Abe (Abės), Japonijos premjero žmonos, ir ponios Macri (Makri), Argentinos prezidento žmonos. Ponia Trump buvo pasodinta šalia prezidento Putino.“

„Vakarienės metu visi lyderiai laisvai vaikštinėjo po patalpą ir kalbėjosi vieni su kitais. Prezidentas Trumpas vakaro metu kalbėjosi su daugeliu lyderių. Vakarienei baigiantis prezidentas Trumpas nuėjo prie ponios Trump, kur trumpai pasikalbėjo su prezidentu Putinu“, – aiškino pareigūnas.

Baltieji rūmai taip pat atmetė susirūpinimą dėl to, kad su D.Trumpu nebuvo jokių kitų JAV pareigūnų ir kad jis pasinaudojo V.Putino vertėjo paslaugomis.

„Kiekvienai porai buvo leista atsivesti vieną vertėją. Amerikiečių vertėjas, lydėjęs prezidentą Trumpą, kalbėjo japoniškai. Kai prezidentas Trumpas kalbėjosi su prezidentu Putinu, abu lyderiai pasinaudojo rusų vertėjo (paslaugomis), nes amerikiečių vertėjas nekalbėjo rusiškai“, – sakė minėtas pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių